2014. január 31., péntek

Műbalhé a köbön, avagy Tamás nevű nem lesz Esztergomban polgármester!

Meggyes Tamással (Fidesz =Szövetség Esztergomért) vádalkut kötöttek. M. T. tartja a száját, így nem vesznek elő más ügyeket - ezt a pitiáner tizenvalahány milliós életbiztosításost (micsoda áthallás) lebegtetik -, és ebből kifolyólag talán ugró szarvas, sem repül be véletlenül a szélvédőjén. 

Cserébe nem indulhat semmilyen választáson, sőt, vissza kell vonulnia, nem nyilatkozhat. Pajszeros Tamás nem lesz polgármester 2014-ben! És itt az új, a hatalmas egojú újabb Tamás, baloldali smhuckos kiadásban, bár sokkal gyengébb képességekkel, mint Meggyes, de mindenre készen. A „toleráns, nem kirekesztő, nem rettegő, nyílt gondolkodású” Gál Tamás az MSZP új 32 éves vezetője már most polgármesterjelölt. Ahol tudja, Gál habzó szájjal, hatalomra éhesen támadja Tétényit, nagy örömet okozva ezzel a helyi Fidesznek, akik szintén ott ütik-vágják Esztergom polgármesterét, ahol érik. 

Gál Tétényi Évához fordult levelében (amiről persze az Indexet is tájékoztatta) arról érdeklődött, hogyan kívánja megakadályozni Tétényi, hogy a Jobbik politikai rendezvényt tarthasson a város zsinagógájában, amely hosszú évek óta művelődési ház. Gálnak elmondanám, amikor még valóban zsinagóga volt az épület, akkor a MIÉP vendége volt dr. Gyulai Endre Szeged-Csanád egykori megyés püspöke, ami ellen semmi kifogása nem volt sem a MAZSIHISZ-nek, sem az SZDSZ-nek. Azóta volt itt dr. Morvai Krisztina és Toroczkai László is, de akkor nem volt a választás éve, így műbalhé sem lett belőle. 

Gál, mivel fordítva ül a választott kóser lován, azt gondolja, olyan világ van, ahol politikai okok miatt az ő szélsőséges, kirekesztő nézetei teret kaphatnak. Nagy tévedésben van, hiszen ettől a fajta politizálástól irtózik Esztergom. A Fidesz eddig azzal próbálta lejáratni Tétényi Évát, hogy kommunista, most az MSZP jön azzal, hogy Esztergom első embere jobbikos. Tétényi Éva a levél azon állítására, melyben Gál Tamás Jobbik-orientáltnak nevezi őt így reagált: „Független polgármester vagyok, amit Magyarországon még nehezen tudnak hova tenni. A Fidesz megpróbál a vörös sarokba állítani, az MSZP meg a jobbikos sarokba, de én egyik párthoz sem tartozom, mindegyiktől függetlenül működöm.″ 

És itt véget érhetne a történet, ha nem jött volna a helyi Jobbik elhibázott közleménye, amelyben felszólítják Tétényi Évát, hogy adja meg a Jobbiknak azokat a jogokat, amelyek a többi pártnak járnak. A Jobbik ott folytatja, ahol az MSZP karrieristái elkezdték. A Jobbik – szerintem - azt akarja bizonyítani ezzel, hogy Tétényi Éva liberális, mert nem áll ki mellettük, így már minden párt céltáblájára felkerült Esztergom országgyűlési választáson nem induló polgármestere. 

Hogy mindenki értse: Tétényi Éva nem vett el senkitől semmit és nem is adott! Ez sok mindent bizonyít: például azt, hogy a pártok egyformák, és csak részakaratban gondolkodnak, akik nem hozzájuk tartoznak, azokat ellenségnek tekintik. Egyik párt sem döbbent rá, hogy a művelődési házban a termet nem Tétényi Éva adja ki, így sem adni, sem elvenni nem tud senkitől. Ráadásul nem is akar! A pártok vircsaftjába meg joggal nem szól bele! Hiszen valóban pártatlan, független! Ez egy mocskos műbalhé, olyan kisstílű tamásos-pártos az egész. 

Kovács Géza 
2014. január 31.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése