2014. január 19., vasárnap

Kálmán Sándornak


Kálmán Sándor (Fidesz)! 

Esztergomnak - maguknak köszönhetően – a rögbin kívül nincs egyetlen komoly versenysportja sem! Talán mikor e sorokat olvasod, mi már bőszen tologatjuk a sakkbábukat Tatán a megyei másodvonalban. Első táblán személyem, aztán mögöttem gyerekeink, akik holnap történelmet írnak, mert az összes együttvéve nincs 30 éves, mégis elszántabban küzdenek bármely felnőttnél. 

 A GRANCAFÉ-nak köszönhetjük, hogy egyáltalán versenyezni tudunk, mert a benzin-, a nevezési-, a szövetségi- illetve a járulékos díjak, szponzor és önkormányzati támogatás nélkül a földi halandónak előteremthetetlenek. 

Örömmel látom, hogy az Esztergom Városi Önkormányzat képviselő-testületének soron következő ülésén (2014. január 23-án (csütörtökön) 17 órakor a Városháza nagytermében) a következőről is tájékoztatást kapunk: Esztergom Város Önkormányzata Képviselő-testületének Kulturális és Sport Bizottsága 2014. évi munkaterve. Előterjesztő: Kálmán Sándor, a Kulturális és Sport Bizottság elnöke. 

Felszisszennek. Alig várom. Azt is, hogy Kálmán Sándor menjen, hiszen már akkor ő volt a sportbizottság elnöke, amikor az NB II-es sakkcsapatot - politikai okok miatt - kicsinálták. Több támogatási szerződést visszavontak, nem fizettek ki! Az érvényes önkormányzati szerződésben az szerepelt, hogy 8 napon belül az Esztergomi Sakk Club számlájára érkezik az a összeg, aminek segítségével, szerény körülmények között, de végig tudtuk volna játszani a bajnokságot. Ez a 19/2009. (V.11.) KSB határozat végrehajtása.

Példátlan módon a szerződést politikai okok miatt nem teljesítette az önkormányzat, sőt november 16-án KSB határozatban visszavonta a 150 ezer Ft-os támogatásunkat, majd a 789/2009. (XII.10.) önkormányzati rendeletben a 199.769 Ft megnyert támogatást is. Nagyjából 349. 769 Ft-ot tartott vissza az NB II-ben szereplő egyesülettől Meggyes utasítására Kálmán Sándor. 

Miközben várom, hogy bocsánatot kérjen az új Fidesz = Szövetség Esztergomért az 1924-ben alakult Esztergomi Sakk Clubtól, várom az egyesület rehabilitációját és az egyesület anyagi és erkölcsi kárpótlást! Kálmán Sándornak meg végre csomagolnia kell. Az ideje lejárt, 2014-et írunk!

Kovács Géza 
2014. január 19.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése