2014. január 27., hétfő

Tökmag Jankók paktuma


„Dőltömre Tökmag Jankók lesnek: 
Úgy szeretnék gyáván kihunyni 
S meg kell maradnom
 Herkulesnek.” 

Esztergom furcsa város, rendkívül sok agyament karrieristával. Hányingerem volt már akkor, amikor az MSZP 2012. március 15-én, Nemzeti Ünnepünkön, városunkba hozta nagygyűlését. 

Minek? Két héttel a városi népszavazás előtt egy antikommunista városban parádéztak azok, akik nem értették, hogy városunk nem Dorog, itt akkor sem lesz vörös többségük, ha Szamuely jön rábeszélni minket páncélvonatával. Az esztergomi klerikális keze nem áll rá Mesterházy pártjának ikszelésére. Tudja a józanul gondolkodó királyvárosi Istenadta, hogy Meggyes Tamás és fideszes pártkatonái jutatták Esztergomot a szakadékba, de ez nem azt jelenti, hogy a szegfűre fog szavazni. 

Az MSZP meg jött, „civilnek” is álcázva, ezzel Tétényi Évának nagy károkat okozva. El is bukta a függetlenségi harcát vívó ESZTERGOM a 11 kérdéses népszavazást. Csodálkozunk rajta, amikor Mesterházyval sétálgatott a mára polgármesterjelöltté vált emberük, és a másik lokálpatriótának látszó népszavazást elszabotáló? Ők mindketten – az esztergomi Fidesz nagy örömére - 2014-ben polgármesterjelöltek lesznek, de ők sétálgattak már Meggyessel, és folytathatnám a hatalommal és pénzzel bíró paktumgyanús nevek sorolását. 

Legutóbb közmeghallgatás helyett együtt bratyiztak Hernádi Zsolt (MOL) fórumán. Higgye el mindenki, a független Esztergom nagyon veszélyes a pártokra nézve. A hatalom mindent megtesz - akár nagykoalíciós paktummal - azért, hogy megbuktassa a valódi független Tétényi Évát. De látnunk kell, ezek méreten aluli snecik. Ady után szabadon, csak Tökmag Jankók. 
„Szegény, muszáj Herkules állom, 
Győzöm a harcot bús haraggal. 
S késik az álmom s a halálom. 
Sok senki, gnóm, nyavalyás, talmi 
Jó lesz egy kis hódolás és csönd: 
Így nem fogok sohse meghalni.” 
( Ady Endre- A muszáj Herkules) 

Kovács Géza 
2014. január 27.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése