2014. január 14., kedd

Miért gondolom, hogy ez is mutyi?


Gyógy- és wellnes szállodát terveznek Esztergomban - repítette világgá a média. A négycsillagos gyógy- és wellness szállodát a Med Hotel Egom Kft. alakítja ki. A társaság az 1,2 milliárd forintosra tervezett beruházás 73 százalékát elnyerte egy uniós pályázaton. A létesítmény megnyitását a következő év elejére tervezik. 

Az elképzelések szerint a négycsillagos gyógy- és wellness szálloda az épület 3. és 4. szintjén, az orvosi területtől elkülönítve működik majd 23 szobával. 

A legnagyobb nyertes pályázat kedvezményezettje az EGOM MEDHOTEL Kft. Az esztergomi cég másfél milliárd forintos beruházásához nyert 871 millió forintot. Terveik szerint nyugat-európai pácienseknek kívánnak egészségügyi szakellátást biztosítani Esztergomban, ezzel létrehozva húsz munkahelyet. A projektleírás így ír a tervezett beruházásról: 

"Cél: A pályázati célokkal egyezően, az EGOM Medhotel**** létrehozása, kiemelkedően magas színvonalú egészségügyi-turisztikai szolgáltatásokat, programcsomagokat kínálva: folyamatos benntartózkodás mellett végzett terápiás-, rehabilitációs célú beavatkozások (onkológiai-, neurológiai-, mozgásszervi rehabilitáció, biológiai terápia), egynapos sebészet, (ortopédia, sebészet, plasztika), járóbeteg szakellátás, valamint az ezekhez kapcsolódó, állapotfelméréshez, prevencióhoz szükséges kezelések."

Célcsoport:14-80 év közötti, fizetőképes, elsősorban osztrák és szlovák, másodsorban nyugat-európai és magyar páciensek. Fő motivációjuk kedvezőbb áron, mint saját országukban, magas minőségű ellátásban, valamint azonnali hozzáféréssel (várólista nélkül) kezelésben részesülni.

Eredmény: Új munkahelyek száma:20 fő, ebből nő: 10 fő. Vendégéjszakák száma 2017-ben: 6540. Szálláshely kapacitás kihasználtsága 2017-ben: 56%. Támogatott szállásférőhelyek száma: 32, új szolgáltatások száma: 21 db. 

 Gyönyörú - mondhatnánk: 20 új munkahely, dől a lé Esztergomba, jönnek a pénzes beteg turisták. De álljunk meg egy pillanatra! Biztos, hogy Esztergomnak jó ez? 

Ja, ha nem biztos, akkor nem lehet, hogy egy párt politikus elvtárs biznisze ez is, aki pár év múlva ingyen fogja megkaparintani az ingatlant, amit most alakítgatnak ki, pályázati és tőlünk elvont pénzekből? Lehet tapsolni, örömködni, megint dübörög a gazdaság, fejlődünk, Esztergom megint „gazdagszik”, de inkább EU-s pénzekkel nem az esztergomi (magyar állampolgárok) orvosi ellátását kellett volna segíteni? Építménnyel, berendezéssel, műszerrel? 

Tudom, megint hülye vagyok, aki mindenről tehet. De fáj, hogy a magyar 95%-a nem is álmodhat hasonlóról! Elnézést is kérek, hogy megosztottam gondolataimat! 

Kovács Géza 
2014. január 14.

1 megjegyzés:

  1. Mi hír van felőle? jelenleg hol tart a beruházás? Mikor kerül átadásra? Nem találok róla további híreket!

    VálaszTörlés