2014. február 11., kedd

Boldogság, s ami mögötte van





Kezembe került egy női magazin. Heti bulvár.
Mindenki mosolyog, süt a nap télen is, szép az élet, mert ezt mutatják. Sikeres, gazdag emberek élete a színes lapokon, mindent megmutatnak, boldogok állítólag, úgy érzik övék a világ. Megszámoltam a 115 képből (írás kevés van), 102-en mosolyognak, mutatják a jólétet, gazdagságot. Úgy nézz ki: Mindenki nagyon boldog.
Boldogok?
Kétlem. Hiába tudják megfizetni a 2000 dolláros hotelszobát egy éjszakára, megvenni a legdrágább autókat hobbiból, bármit, nem ez a boldogság. Ez semmi, üres dolog, talmi.
Villannak a hófehér fogak, mind a 64, a hetvenéves sztár negyvennek látszik, minden felvarrva, ami felvarrható. Az élet filmje forog, hamis minden. Sokan vágynak a címlapra, hírnévre. Mindenáron.
Pedig a legnagyobb öröm, érték mellett minden nap elmegyünk, észre sem vesszük. A hétköznapi életet! Amiben élünk, az az öröm és ezt én mondom, akinek most minden szürke.
Szerelem, kedvesünk csókja, ölelés, szeretteinek mosolya, a barátság a legfontosabb. A sorrendre azért vigyázzunk, vannak kategóriák, és ha ezt nem beszéljük meg időben, félreértésből elveszíthetjük azt, aki a világon a legjobban szeret! A mindennapos küzdelem, a részsikerek, amelyek, a túléléshez kellenek, ez a boldogság. Örüljünk a másiknak, becsüljünk, szeressünk! Ne a hírnévre vágyjunk, hanem a becsületre. Soha ne csapjunk be szívünkkel senkit, legyen mindig tiszta a lelkiismeretünk.
Szárnyaljunk, keressük a varázst és nagyon vigyázzunk, meg ne égjünk. A rossz karmaiba könnyű bekerülni, értékrendünk pillanatok alatt megsérülhet. A kozmopolita rendszer mókuskereke bármikor beszippanthat bármelyikünket.
Jön lassan-lassan a tavasz, úgy várom. Álljunk fel a gép elől és menjünk ki a szabadba. Éljünk: Leülni a fűbe egy erdő szélén, csendben, békében. A lelki békénk mikor találkozik a természet tiszta erejével, az a boldogság. Örök élmény, amire mindig vágyni kell. Ha hallgatod és figyeled a természetet, tanulhatsz belőle. Nézzed a madarakat, hangyákat, szitakötőket, vegyél példát róluk. De még a kérészről is, milyen boldog, hogy élhet egy napot! A mi életünk hosszabb, de mégis rövid. Nagyon.
Van, amikor messzinek tűnik valami, de pillanatok is eltelhetnek órák, napok, ha boldogságban töltöd!
A jó elmúlik nagyon gyorsan. Életünk is, de ez természetes.
Éljél nyitott szemmel, szívvel, lélekkel. Érezd a világot, becsüld, amit elérhetsz. Érzéseid, ami tiszták, adjad tovább. Minden a Tied, ha nem is vagy a címlapon. Boldogság a minden napi lét!
Ez a valóság.
Ezen mindig gondolkodjál!

Kovács Géza
2014. február 11.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése