2014. július 2., szerda

Hidegtálas matematika, avagy a demokrácia diszkrét perverz bája





Összegyűltek közel hetvenen, az esztergomi Fideszesek, hogy végre elkésve, megvitassák és jóváhagyják jelöltjeiket, polgármesterjelöltjüket.
Törtek össze csalfa álmok, sokan csalódtak. Egyéni ambíciók és különböző elképzelések kőkeményen ütköztek, érdekesen alakultak a demokratikusnak csöppet sem látszó események. Egyelőre nem mindent ismertetnék a nagyérdeművel, de nekem meglepetés volt, hogy György Róbert az esztergomi Fidesz elnöke 2013. szeptember 23-i kijelentése ellenére: „ a jelenlegi Fidesz-frakció egyetlen tagja sem jelölteti magát újra a következő önkormányzati választáson", előkerült két régi képviselő jelölése, Németh József és Pócsföldi Józsefé.
Támogatójuk a Rudnay Sándor egyesület, ahogy Romanek Etelkáénak!  Nem feledhetjük, hogy az esztergomi Szent Anna Plébánia kiadványa a Kupola c. újság június 8.-i számának hátsó oldalán a Rudnay Sándor egyesület felhívta a figyelmet arra, hogy az egyesület 2014-es őszi önkormányzati választásokra Romanek Etelkát jelöli polgármesternek, aki jelenleg az esztergomi járás vezetője. Az újság felelős kiadója Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök.
A hírek szerint ez a György Róbert féle vonalnak nagyon nem tetszett, ahogy Németh és Pócsföldi jelölése sem.
György Róbert, Budapesten keresztül, egészen Szegedig autózott, hogy megvitassa a kialakult helyzetet a szeged-csanádi megyés püspökkel.
A hírek szerint, Kiss-Rigó engedett, meggyőzték, nem kell neki az aranyszálas Németh, de a különböző fogadások hidegtálas királya, mindenképpen! Ez ügyben, Györgynek kellett valamiért engednie.
Ezért hiába lett az esztergomi tagság 44-22-es szavazása Pócsföldi ellen, mégis ő fog indulni Esztergom-Kertvárosban.
A 3-as és 4-es helyijárat egyik elszabotálója hátradőlhet, jól gondolta, hogy a hidegtálas matematika bármikor érvényesülhet az esztergomi demokrácia fölött.
Ez a demokrácia diszkrét perverz bája.

Kovács Géza
2014. július 2.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése