2014. július 5., szombat

Esztergomi! Okulj Vargyasból! I. rész



Meggyes Tamás javaslatára, a reneszánsz stílusú Dániel-kastélyt és az arborétumot 2005-ben 300 ezer euróért Daniel Polixena bárónőtől vásárolta meg Esztergom városa.

                                        

Erdély! Szívem szerelme. Aki nem volt még otthon, feltétlenül menjen, hiszen szeretet lengi át Hargitát.

Jó ott lenni, gyökereinket, magyarságunkat emberi környezetben találhatjuk meg, így bevallom, örültem, mikor a vargyasi Daniel-kastélyt Esztergom városa megvásárolta. Arra gondoltam, ha ezt teszi sok-sok önkormányzat, cég, magánszemély, összeérhet az, ami mindig összetartozott, nem kell nyálunkat csorgatni a jogos jussunkért, hiszen fordulhat a kocka, ugyanis: sok erdélyi magyar nemes kártyázta el birtokát, földjét a románoknak. A másik fontosabb szempontnak azt találtam, hogy elviszik az esztergomi fiatalokat - az összest-turnusokban és megismerik Erdélyt és a hiteles magyar történelmet.

Az igazsághoz tartozik, hogy azzal etetett minket a megalomániában szenvedő M. T. és testülete, hogy városunk anyagi forrásai kiapadhatatlanok, de már ekkor is hitelekből dzsentriskedtünk.  Rajtam kívül is sok esztergominak a 700 km-re lévő ingatlan vásárlás, jó befektetésnek tűnt, hiszen a szintén anyagi forrásainkat felélő Meggyes média segítségével ment a parasztvakítás: „ Vargyas, erdélyi kirándulások során bázisul szolgáljon az esztergomi diákok utazásaihoz.”

Ehhez képest az elmúlt 9 évben a mai napig szervezetten egyetlen esztergomi tanuló nem jutott el Vargyasra, miközben a testület tagjai többször ott töltötték szabadidejüket, szabadságukat, viszont arra is költöttünk, amire nem kellett volna! Eközben Esztergom lakóit becsapták, félrevezették. 
...
Eljött Vargyas kibeszélésének az ideje, hamarosan megnyitom a „vargyasi visszaélések” című aktámat, ha már a Hídlapban, a Szeretgomon, dátumokkal-nevekkel, például nem ez a téma!



(Folytatás hamarosan)

 Kovács Géza

2014. július 5.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése