2014. július 3., csütörtök

Kinek a seggét kellene nyalnunk az esélyegyenlőségért?





Vulgáris a cím? Ugyan már.

Amit az 1924-ben alapított Esztergomi Sakk Club átélt az elmúlt években, példátlan. Ennek ellenére létezünk, vagy három osztállyal lejjebb játszunk, mint lehetne, de jó esztergomi példájára, küzdünk.

2008-tól éljük a vesszőfutásunkat, de most nem akarok a bűncselekmény gyanús, megítélt és utólag visszavont támogatások elvonásáról beszélni, a miattam elszenvedett kollektív büntetésekről, ez a múlt. De ebből kifolyólag, mivel még polgári bírósághoz sem fordultunk a jogos jussunkért, azt gondoltam, ha egyszer esélyegyenlőség lesz Esztergomban, valahogy rehabilitálják a nagy múltú klubunkat, ha nem is diszkriminálják pozitívan.

Nem értettem egyet soha a jelenlegi ifjúsági normatív támogatással, most sem hiszem el, hogy 2014-ben van közel 600 ifjúsági sportoló Esztergomban! (Ebből 10 biztos van és sakkozó!)

http://www.szeretgom.hu/content/27862-sportugyekben-is-reformokat-esztergomban-

Léteztünk az elmúlt években, KÖSZÖNET azoknak, akik segítettek életben tartani az Esztergomi Sakk Clubot! Vannak fiataljaink, elindultunk egy úton, egy osztállyal feljebb indulunk 2014/2015-ben. Építkezünk és nem csak emléktáblát állítunk, versenyeket szervezünk, iskolát üzemeltetünk. Próbáltam az elmúlt hónapokban is lobbizni, kértem támogatást, neveket nem említenék, de annyit elárulok, Fideszes képviselő és új képviselőjelölt írásban, szóban azt tanácsolta, Tétényi Évától kérjek, ő tud adni. Szobi Tibor emléktábla avatás és a hozzá kapcsolódó versenyek kapcsán azt írták: vegyem rá Tétényit, hogy írja alá a költségvetést és akkor lesz pénz és posztó!

Azt gondolom, ez nonszensz! Maga az uszítás is.

A támogatás odaítélésének szerintem a teljesítmény, az elvégzett munka, a sport becsületes szolgálata kellene, hogy legyen Esztergomban és nem az alkukötések, seggnyalások, megalkuvások mértéke.

A SPORTBAN sincs helye a POLITIKÁNAK! Esztergomban mintha majdnem mindenkinek elment volna az esze.

(Biztos vagyok benne, hogy pl. Heer Ádám ( Fidesz), aki kiállt a Szentgyörgymezői Olvasókörért is, kiállna az ESC mellett is!)

Miközben írom az Esztergomi Sakk Club pót-pályázatát, mert az augusztus 20-i SZENT ISTVÁN Kupát Esztergom városában 0 Ft-al tartották támogatásra érdemesnek 2014-ben, az egyesület működésére is kiegészítést igénylünk.

 Eközben felvívom a mélyen tisztelt sportbizottság figyelmét, preambulumjukban azt állítják, hogy a városi ünnepségekkel, rendezvényekkel és a város kulturális emlékeinek megőrzésével kapcsolatos feladatokat magukénak tekintik! / Szent István Kupát, még Meggyes is támogatta!/

Akik döntöttek 2014-ben: Kálmán Sándor, Bánhidy Vajk, Pál György, Juhász István, Heckel Zoltán, Magassy Júlia. (Nem Tétényi.)


Így talán érthető minden.

-Vagy nem?

 Juhász Istvánnak tartozik a klubunk köszönettel, a Szobi Tibor emléktábla avatás kapcsán.
Köszönjük!


Kovács Géza

2014. július 3.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése