2014. június 30., hétfő

Esztergom megint bukta





Két hónap elteltével, bátran kijelenthetjük szlengben: Esztergom megint bebukta az országgyűlési választást. Megválasztotta Meggyes Tamás (Fidesz) után azt a nyergesújfalui Völner Pált (Fidesz), akinek nem sok köze van Esztergomhoz. Vagyis, ez így ebben a formában nem igaz, hiszen a nyergesi szálak behálózzák Esztergom városát. Nem a sikeres EP pályázatokra gondolok, hanem például a Strigoniumra, Esztergom vagyonkezelőjére.
Knapp (Meggyes embere) ment, jött Hendrik ( Völner embere).
Jó választásnak tűnt 2014 tavaszán dr. Völner államtitkár, sok remény volt benne. Aztán valami történt, amiről Esztergom híres, egykor harcos, „független” hírportálja elfelejtett beszámolni, ahogy Bejó Gábornak sem állt érdekében a tényeket megírni.   
Az új kormányban boldog-boldogtalan államtitkár lett, de Völner Pál elveszítette ezt a funkcióját is. Nem hogy miniszter nem lett, de még államtitkár helyettes pozíciót sem kapott.  Legyünk igazságosak, mondjuk el, kinevezték Völnert, a Parlament Gazdasági Bizottságának alelnökének, vagyis politikai süllyesztőben kapott semmi funkciót. Elfekvő Rogán mögött, akinek szintén egyre több gondja akad.
Meg kell állapítanunk, hogy Meggyes Tamás nemzetbiztonsági bizottsági helye 2010-ben, nagyobb kinevezés volt, mint a Völnernek 2014-ben büntetésből adományozott.
Újságíró, oknyomozó, ilyenkor az okokat keresné. Mi vezethetett ide? Mivel rajtam kívül ennek elemzése, mindenkinek büdös, így gondolataim közreadom. A jelenkori Magyarországon a politikai hatalom Orbán Viktor kezében, a gazdasági Simicskáékéban van.   
Egyértelmű, hogy Simicskáéknál bukott Völner, ott akadt bele valamibe. Kombinálok, összerakom, hangos gondolataim közre adom.
Nem biztos, hogy csak az Esztergom-Budapest vasútfelújítás Völner sara, lehet esztergomi ellensége: Meggyes Tamás is besegített. Kerülhettek Simicskáékhoz olyan dolgok, amely Völner megbízhatatlanságát bizonyítja? Közben eszembe jutottak az esztergomi óriásplakátok ügye, amelyek átalakultak és Simicskáéké is lettek.
Miért?
Hogyan?
Esztergom megint bukta.

Kovács Géza
2014. június 30.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése