2014. június 21., szombat

Ki a főrendező Esztergomban?





Jönnek az önkormányzati választások és a magamfajta előre gondolkodót, mindig azok kritizálják, akiknek a számításait nem véletlenül zavarom.

Egy jövőbe látó sakkozó ilyen. Logikátlansága- logikus és célravezető.

Találgatás van bőven Esztergomban-ahogy hatalmas zűrzavar a helyi narancssárgáknál-, ki lesz a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, miképpen csomagolódnak be lányok-fiúk, mert előretört a szebbik nem is!

Tétényi Éva ellen komoly ék kell, hiszen kirakat, kísérleti város Esztergom. Le is pusztították, eladósították Meggyesék ( Fidesz), de most újra akarják polgármesteri szinten is, nem elég, hogy képviselőik révén, az elmúlt 4 évben is irányították és gyalulták a várost.

Tétényi Éva független polgármester asszony sms-t kapott a legutóbbi ülés közben az egyik önkormányzati cég ügyvezetőjétől figyelmeztetésként: „107 nap és VÉGE!!!”

Éhesek azok, akiknek a 2010 előtti állapotokat köszönhetjük, több frontos harc van szedett-vedett csapataik körül. Több főrendező, kiskirály, kalandor jelentkezett újra, miközben a Szeretgom ilyen információkat elhallgat, bár Bejó Gábor hírportál alvállalkozó, bohócnak ábrázolja legutóbbi írásában Tétényit.

Az esztergomi Szent Anna Plébánia kiadványa a Kupola c. újság június 8.-i számának hátsó oldalán a Rudnay Sándor egyesület felhívja a figyelmet arra, hogy az egyesület 2014-es őszi önkormányzati választásokra Romanek Etelkát jelöli polgármesternek, aki jelenleg az esztergomi járás vezetője. Az újság felelős kiadója Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök.

Kiss-Rigó –a kerektemplom volt papja- támogatta régebben az utolsó MSZMP-s tanácselnököt, Simont, ezután Meggyessel egyezett ki, őt védelmezte. Ma Szegeden él, de jelöl a püspök úr egy csinos nőt, akit viszont az esztergomiak nem nagyon ismernek.

Kiss Rigó László vazallus egyébként állítólag megüzente, hogy Németh József és Pócsföldi József önkormányzati képviselő is kell a városi Fidesz frakcióba.

Eléggé fából-vaskarika, hiszen mint az életbiztosítási visszaélésbe keveredett Németh vagy a fogadásokra hidegtálakat hordó Pócsföldi, a bűnbakká előlépett Meggyesnek voltak a bizalmi emberei, képviselői. Esztergomot azzal etették (freudi elszólás), lásd. György Róbert (Fidesz városi elnök, aki legyőzte Meggyest) kijelentését: a jelenlegi 10 képviselőből, senki nem indul az önkormányzati választáson!

Úgy látszik, mégis 2 esetleg 3 Fidesz-KDNP lista lesz. Lehet Rudnay, lehet Szövetség-Esztergomért, Ezredév Polgári Egyesület, akiknek most Bánhidy Vajk és Zoltai Dániel (Fidesz) állított képmutató és érdekes módon kopjafát az Esztergomi Országzászlónál.

György Róbert (Fidesz esztergomi elnök) vonalai viszont meggyengültek, Völner Pálnak komoly gondjai támadtak az Esztergom-Budapest vasút felújításával, lehet ez miatt lett gyengébb György vagy a különböző kiszivárgott iratoknak köszönhetően? Ez tényleg megfoghatatlan, de az nem, hogy György Róbert és a mögötte állók tervei, szemben állnak dr. Kiss-Rigó Lászlóéval! Még akkor is, ha minden út nem csak Rómába, de Nyergesújfalura is vezet. Egyet tudomásul kell venni, mindenkinek, még az engem kioktató egyelőre Fideszből kizárt Horváth Mihálynak is:

Völner nem államtitkár, de Kiss-Rigó még mindig püspök!


Szebb holnapot, HAJRÁ ESZTERGOM!



Kovács Géza

2014. június 21.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése