2014. június 12., csütörtök

Esztergom az elátkozott város


Elátkozott.

 Van, aki nem így gondolja?

Semmi nem indokolta, hogy elátkozott legyen, mégis az igazság: nem jól mennek a dolgok Esztergomban. Tegyük a szívünkre a kezünket és mondjuk ki, hogy 2008-tól a városunk gazdasági hanyatlása megindult, ekkor már húsba vágó problémák jelentkeztek. Lehet nem mindenki vette észre, hogy Meggyes Tamás ( Fidesz) siserahada felzabálta a jövőnket, ellopták városunk fejlődését, megalomániás tévútból kifolyólag? 
Akkoriban nagyban kussoltak az Esztergomi Kerekasztal lovagjai is, mert vagy fejüket homokba dugva konfrontálódni nem akartak vagy ők is Meggyes asztaláról csipegették a finom lehulló falatokat.

Szemfényvesztő bűvészkedés vezette félre a többséget, pedig akkora baj volt, hogy az már a közelgő összeomlást jelezte.    

Hallgatott a mély, a Szeretgom és a sorok írója harcolt töretlenül, hirdettük, hogy: „meztelen a király”, de az utca embere el volt szédülve az ingyenes Bikini koncerttől meg 5000 Ft-tól, a korrupcióra épülő Szent István alapról nem is beszélve.

Esztergom „értelmisége” tudja, hogy Esztergomot szétlopták, mégsem tett semmit. Vagyis így, ebben a formában nem igaz. Hiszen visszatartja őket, hogy Meggyes Tamásnak és társainak a hajszála nem görbült eddig, így ismét helyezkednek. Elátkozva a város, hirdetik elsősorban fű alatt, mert Tétényi „becsödöltette”, de az igazságot nem merik kimondani, hiszen tudják, milyen színű kormány van. A Szeretgom is szélárnyékba húzódott, sőt, a „megújult” Fideszben= Szövetség Esztergomban ők már nem látnak semmi visszást.

Most jön a hazug suttogó propaganda, legyen olyan önkormányzatunk, mint kormányunk. Az „értelmiség” feledteti ki halmozott fel 25 milliárd adósságot, illetve szelektív az emlékezetük. Nem mondják, hogy Esztergom megyei jogú státuszát azért nem kapta meg, mert Orbánék nem csak nem szavaztak, tartózkodtak, de volt nem szavazat is!

Azt sem szabad feledni, hogy a II. Orbán kormány hatalma alatt, Esztergom 2010-2013 között példátlan mértékben volt büntetve, miközben a 10 Fideszes vezette a várost, hiszen mindenről ők dönthettek.

 Fideszes önkormányzat volt és mégis büntettek minket. Esztergom, szerintem is elátkozott város, mert azt látom, hogy 2015-re lehet 9 milliárdos költségvetése, de jönnek újra a „meggyes katonák”, akik, amit 2010 előtt megtettek gátlástalanul, folytatnák!

És akkor megint a gyarapodás nem a városon fog látszani!


Szalámi taktikájukat ismerjük, a pártokat céljaikra fel akarják használni. Fel is tudják, sok embert fognak!

 2010-ben elkezdtünk valamit, a küzdelmet be kell fejezni az önkormányzati választáson. Az átok ellen csak a teljes Összefogás segíthet!

Mi Esztergomiak- gondolkodva, ésszel- tegyünk érte!



Kovács Géza

2014. június 12.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése