2014. június 3., kedd

Percemberek politizálása



 Percek éle,
percek kése
szétvagdossa
percikékre
- így tűnnek a semmiségbe
a percemberek,
így tűnnek a semmiségbe
a percemberek. ( Adamis Anna)
                                               


Vihart kavartam legutóbb, mikor valamelyik fórumon a 2014. február 13-án alakult Esztergomi Kerekasztal  „lovagjait percembereknek” neveztem.

Nem csak azért tettem, mert egyetértek Schmidt Mária történész, vagy Kosáry Domokos akadémikus (azért ők- nem akárkik-sic) 2006. januárjában megfogalmazott kijelentéseivel, hogy a „percemberek ciklusokban gondolkodnak.”

De voltak más okaim is. Nem esek hanyatt például a „független” Erős Gábor FIFA játékvezetőtől vagy a finoman szólva ellentmondásos Hernádi Zsolttól MOL Nyrt. elnök-vezérigazgatójától és folytathatnám, mert ezek az emberek véleményem szerint, munkájukból adódóan, függnek a kormánytól, a politika széljárásától. Nem tartom őket különbnek, mint a piaci almaárus Kati nénit vagy az esztergomi újságárus Sanyi bácsit. Megítélésem szerint viszont a független Kati nénik, és Sanyi bácsik véleményére jobban oda kell figyelni Esztergomban, mert ők azt nézik, nekünk Esztergomban élőknek mi a jó, miből profitálhatunk.

Itt viszont gazdasági bizniszen állhat ez a Kerekasztal, nem véletlenül hozták össze, szerintem számító kalandorok.

Az Esztergomi Kerekasztal hiába jelentette ki, hogy nem politizál, bizony azt teszi! Kőkeményen a vezető párt kiszolgálói, helyi kiskirályok vágyakozó leheletei, mert a „percemberek ciklusokban gondolkodnak.”  
Most megint egy Kerekasztal „lovag” került össztűzbe és nem a nőgyógyász(ok) miatt, Kanász Gábor főigazgató magyarázkodhat. Ő is az Esztergomi Kerekasztal szószólója, pedig jobb lenne, ha feladatát látná el jobban és saját portája körül söprögetne,  hiszen több beteg halála miatt nyomoznak az esztergomi Vaszary Kolos kórházban. Ez érdekli Kati nénit és Sanyi bácsit, mert ők is ide járnak betegként és a Vaszary a kórházunk! 
Azt gondolom: az Esztergomi Kerekasztal valahol az esztergomi értelmiség árulása. Pár év múlva, ciki lesz nekik, hogy odatartoztak. Csak egy ideig fognak rájuk emlékezni. 
Percekre. 

Kovács Géza 
 2014. június 3.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése