2014. június 15., vasárnap

Gyógyító ivóvizeink



Meggyőződésem, hogy egyes betegségek kialakulásáért a bevitt só és a víz a felelős. Az asztali só sokszor mérgezett vagy olyan amilyenre szervezetünknek nincs szüksége, a víz viszont iható, de nem egészséges!

Mert kinyitod a folyamot és hiányzik belőle az a anyag, az  a elem, amelyre egészségünk megmaradásához szükség van. Minden ember és minden terület más, ezért magunkat ismerve, harmóniában kell élnünk lakókörnyezetünkkel.   

Magyarország Európa közepén fekszik, földrajzilag a Kárpátok és az Alpok által képzett védelmi vízgyűjtő rendszerében. Ez a legnagyobb kincsünk, amivel nem élünk és most az egészségünkre gondolok elsősorban.

Ki kell emelni az ivó-, ásvány- és gyógyvizek közül azokat, amelyek a volt Pannon-tenger visszahúzódásával, megszűnésével, ill. az után jöttek létre. Ezek nagy töménységű, világviszonylatban is egyedülálló gyógyvizek csoportját alkotják. Különleges sótartalmukkal felmutatják nem csak eredetüket, a vulkanikus és más módon képződött hegyek és dombok összetevőit és málladékait (Mátra, Bükk, Gödöllői-dombság, Budai-hegység, Kárpátok, Alpok stb.), amelyekből származnak, de megmutatják a vízfolyásnak és vándorlásuk során történt változásukat is. Így jöttek létre a glaubersós, keserűsós, kénes, jódos, szódabikarbónás, konyhasós, timsós, vasas stb. vizeink rendkívül nagy számban és változatosságban.


Legutóbb Felvidékről hazafele Komáromban ültem le a hídról lejövet, a T-betűs múlti közvetlen közelségében az ivókútnál. Néztem az embereket, hogy viszik folyamatosan száz liter számra a gyógyító életet. Közben akarva akaratlanul nem csak fültanúja voltam az elmesélt gyógyulásoknak, de idősebb-bölcs- emberektől a történetét is megismertem. A helyiek, környékbeliek csak Komárom aranyának titulálják a csodavizet. Ezt isszák, sokan csak innen főznek, számtalan betegségre kiváló hatású.  Évekkel ezelőtt azt mondják, patikában lehetett csak kapni: Igmándi Keserűként, a ma ingyenes gyógyvizet. Elsősorban a vesebetegségekre (vesekő, vesehomok) kiváló, félóra alatt 4-5 ilyen típusú mesés gyógyulásról hallottam, ivókúra hatására, elsősorban kislányoknál.

De azt mondják, szinte mindent gyógyít a komáromi víz.
...

Van mit tennünk. Eldöntöttem, hamarosan az esztergomi kútjainkról, ivóvizeinkről kell írnom.

Önvédelmi prevencióból.  




Kovács Géza

2014. június 15.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése