2014. június 23., hétfő

Sztárcsinálók és kicsinálók Esztergomban!



„Hátam mögött a történelem,
sok dicsőség és tengernyi szenny.
Egy vad részletét ma úgy játsszuk(játszottuk) el,
ahogy történt, éppoly dicstelen.”

A Sztárcsinálók, az első magyar rockopera volt, 1981-ben.  A színmű szerint Claudius egy részeges, tivornyázó alak, akitől legfeljebb olcsó frázisok pufogtatására telik. Felesége, Agrippina, Senecával összejátszva megmérgezi, hogy Agrippina első házasságából származó gyermekét, Nérót tegyék meg császárnak. Ők ketten, Agrippina és Seneca a tulajdonképpeni „sztárcsinálók”, az útban lévő uralkodó eltakarítói, a következő felkenői, majd megbuktatói.
... 
 
Miközben hallgatom Juvenalis énekét, kezemben az egyeseknek továbbra is kellemetlen tényt tartalmazó esztergomi Szent Anna Plébánia kiadványa a Kupola c. újság június 8.-i száma. A hátsó oldalán a Rudnay Sándor egyesület felhívja a figyelmet arra, hogy az egyesület 2014-es őszi önkormányzati választásokra Romanek Etelkát jelöli polgármesternek, aki jelenleg az esztergomi járás vezetője. Az újság felelős kiadója a jelenleg Szegeden élő Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök.
Legutolsó írásomban azzal foglalkoztam, hogy ki lesz a főrendező, véleményem szerint: dr. Kiss Rigó László, aki a helyi gazdasági sztárcsinálók ( pénzemberek), számításait udvariatlanul keresztülhúzta, vagyis felül überelte. A napokban kopognak sokfelé és kérdezősködik a debreceni cég közvéleményt kutatva. Romanek Etelka neve ott van, a jelenlegi polgármester asszonyéval és még három polgármesterjelöltté. A közvélemény-kutatást a Fidesz fizeti,  de sztárcsinálóvá idejekorán, mint elefánt a porcelánboltban, előlépett a futballt szerető megyés püspök. Jó kapus módjára, irányít hátulról, ő dönti el, ki a csapatkapitány és ki játszhat a „megújuló” old-star csapatban. A kicsináló szablya a háttérben meg nem válogat, sújt mindenhova, az államtitkári álmokat is szétkaszabolja. Esztergom valahol beteg város, mert azzá tették. Sztár alürjei itt a Duna partján, sok embernek van, akik most hatalmasat koppantak. Sokaknak az fáj, hogy nevük nincs a közvélemény-kutatási lapon, van, aki azt érzi, nem fog odaférni a húsosfazékhoz, hiszen, akit irányíthatna, az nincs köszönő viszonyban sem az orbáni, lelátói díszpáholyi elképzeléssel. Ebből kifolyólag van vagy négy narancssárga lista vagy 5-6 fideszes önpolgármesterjelölt, a potenciális „sztárcsinálók” száma meg erőteljesen lecsökkent, a kikezdhetetlen: egyre.

Mocskos ármány a magyar politika, ha esztergomi, gusztustalanabb bárminél. Egymást marják a városunk tönkretevői, így miközben lokálpatrióta, városunkat önzetlenül szerető esztergomiak-MI-csak egy fröccsöt kérünk, arra kell figyelnünk, hogy még egy „Nérót” a városunkra ne szabadítsunk!

Ehhez összefogás kell és akkor a sztárcsinálók a „sztárjaikkal” elmehetnek oda…ahová valók!
Ennyire egyszerű.

Kovács Géza
2014. június 23.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése