2015. január 24., szombat

A szemen köpött esztergomiak



Esztergomi Képviselő-testület ülése:
Ha utána olvasol, letöltesz anyagokat, informálódsz különböző csatornákon, tudod, miről van szó. Kezedben az előre kinyomtatott napirend, akkor tudhatod, mit vesznek le. Azt nem értheted, miért kerül le valamelyik napirendi pont, miért lesz a nyílt tárgyalásból zárt. Aztán jön a forgatókönyv: "Nem kívánom szóban kiegészíteni az előterjesztést…" Bizottsági elnök: "megtárgyaltuk, egyetértünk, elfogadtuk…" Polgármester: "Szeretne valaki hozzászólni…" Ismét Romanek: "ha nem, akkor szavazzunk…"
...
Mi van? Ez a demokrácia? Ezt akartuk, erre szavaztunk? Nem. Biztos vagyok benne, hogy MI Esztergomiak nem! 2014. októberén-azóta a totális amortizáció fele indult Orbán Viktor hathatós segítségével- Romanek Etelka 5502 szavazatot szerzett Tétényi Éva 5121 voksával szemben. Stámusz Andrea (Jobbik) 621, Körmöczi Miklós („független”) 305, Gál Tamás (EVT=MSZP) 121 és még kettő „független” jelölt 91 szavazatot kapott. Vagyis: 5502-vel szemben, több, mint 800-al nagyobb a választói érdek, akinek nem kell Romanek!  Annyi történt: leszalámizta Tétényit a kormánypárt. Furfanggal, ígéretekkel, megosztással. Világosan látszik: MI Esztergomiak többen nem akartuk Romaneket (Kiss-Rigót- Hernádit) és a csapata által a kialakított helyzetet! Annyi történt, akaratunk nem jelent meg a végeredményben, nem volt eredményes, de ennek nem figyelembevevése felér a szemünkbe köpéssel.
...
Ennek ellenére a Bizottságokat és pl. Esztergom-kertvárosi részönkormányzatot feltöltötték és kibővítették, egyoldalúan. MI Esztergomiak kiszorultunk belőle, pedig minden választókerületben, többségben voltak a FIDESZ ellen adott voksok. Most nem részletezem mindenhol, csak két választókörzetben, február 19-én fórumunkon Esztergom-kertvárosban erről is beszélünk. Mindenkinek tudnia kell, hogy miért nem lett érdekképviselete. 
...
A 9. választókörzetben a Szalézi lakópark, Kenyérmező elnevezésű városrészben „csak” 6-an indultak. Tóth Tamás Béla nyert Fidesz színekben, 434 szavazattal. Ruskó Endre (VP) 158,  Hujsz Katalin ( Jobbik) 138, Fizel József ( HEE) 134, Juhászné Czifra Ibolya (EVT) 126 és a független  Gábor Mihály előtt, aki 82 voksot kapott.  Ez több, mint 600 a 434-el szemben.

A 10. választókörzetben, Esztergom-Táborban 8 jelölt volt. Ez az igazi agyrém. Sztojka Lajos a Fidesz-KDNP politikusa, 268 vokssal nyert. Stámusz Andrea (Jobbik) 260, Tücsök Györgyné 201, a másik öt jelölt kapott kb. 300 szavazatot, ha abból a fideszes-független Pócsföldi 144 szavazatát levesszük, akkor is látható: ennek a körzet bukásához kellett az igazi megosztás, széthúzás.
Ezek után csodálkozunk Esztergom-kertváros Településrészi Önkormányzat összetételén? Elnök: Tóth Tamás. Tagok: Sztojka Lajos, Molnár Csaba, Simonné Cserép Krisztina, Weldin József, Pataki Norbert, Makula Ferenc, Lőrinczy György, Góman János.
Ahogy Esztergomban, Esztergom-kertvárosban is szemen köpték a választópolgárokat. Véleményem szerint: Ruskó Endrének, Hujsz Katalinnak, Fizel Józsefnek, Juhászné Czifra Ibolyának, Stámusz Andreának, Tücsök Györgynének mindenképpen helye lett volna a részönkormányzatban.
MI Esztergomiak legalábbis így gondoljuk.

Kovács Géza
2015. január 24.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése