2015. január 9., péntek

Hány részre szakadt Esztergom?



Lassan 3 hónap telt el azóta, hogy Romanek Etelka és Fideszes csapata tovább folytathatja zavartalanul munkáját. A Fidesz, Esztergomban 1999-től hatalmon van, Tétényi Éva polgármestersége ideje alatt is a rossz, nekik volt köszönhető. Ők voltak, akik nem működtek együtt, betartottak, Esztergom polgárai és érdekei ellen politizáltak.
Minden gazságot bedobtak, így az utolsó akadályt is elhárult, nincs Tétényi Éva. Ezzel viszont olyan helyzetet teremtettek, amiért egyedül, 100%-ig ők a felelősök! Az adósság, Esztergom nyomorba döntése is kollektívan az esztergomi Fidesz bűne, hiszen Meggyes Tamás ma is az esztergomi pártkasszába fizeti tagdíját. (Pénz nem jön, az ígéret ellenére Orbán kinyújtott keze üres volt, a kormány egyetlen fillérrel nem támogatja Esztergomot!)
Esztergom több részre van szakadva, de ebből két erőteljes tábor áll szemben. A Fideszesek és Tétényi Éva tábora. Jelenleg mindegyik erózió áldozata, hiszen a Fidesz bizony -magának köszönhetően-országosan ciki lett, illetve akik kimaradtak az új városi elitből azok szemben vannak sajátjaikkal. Ismerek olyanokat szép számmal, akik Fideszesek, de ettől a Kiss-Rigó-Hernádi vonaltól, a testületben helyet foglaló stróman csapattól, erős hányingert kapnak. Így ez nem egy egységes alakulat, főleg, ha arra gondolunk: ma sem tudjuk, hogy lett a semmiből Romanek Etelka az első számú polgármesterjelölt?
Tudom, Kiss-Rigó meg Hernádi, de 2015-ben egyik sem stabil támasz! Jóval ingatagabb a Fidesznél a helyzetük, közben a nyergesi dr. Völner Pál az esztergomi országgyűlési képviselő. Nagy a zűrzavar, helyezkedés, az látszik, hogy Romanek nem lehet sajátakaratú!
A Tétényi táborban sokan elkeseredtek, leálltak. A pesszimizmus felütötte a fejét, sokan egzisztenciális fül-farok behúzást választották. A túlélésre vagy kivárásra való várakozás nekem nem szimpatikus. A fotelból a tv vagy a világháló elől a csodavárás nem vezet sehová. Nagy probléma volt az önkormányzati választás alatt MI Esztergomiak nem tudtuk mit kellene tenni és hogyan. Gyenge emberek teremtettek hatalmas káoszt, irányítottak, amelyben jelentéktelen pártérdekek érvényesülhettek az Esztergomiak érdekével szemben. Jelenleg, Esztergomnak gyenge önkormányzata van és nincs testületi ellenzéke! A Fidesz győzelmében többen voltak érdekeltek, mint gondolnánk, olyanok is, akik nem jutottak be, de mini szalámijuk a vesztünket okozta. A Tétényi csapat sem egységes, soha nem volt az. Nem volt meg az a bejegyzett háttér egyesülete, amelyik pártatlan, széles világnézetű, összetett és többvallású, akiket tényleg csak Esztergom érdeke motivál. Ezért nekünk ezen változtatni kell, egységesíteni a JÓ tábort. Nem lesz könnyű, mert ez rengeteg, önzetlen munkával jár, a pártkatonák, elmebetegek, pénisz irigyek aknamunkájára felkészülhetünk. A több részre szakadásnak ez az egyszerű oka mindig.
 A kormánynak mennie kell, ahogy az ellenzékének is. Esztergomban sem lehet ez máshogy, MI Esztergomiak ezt szeretnénk. Alulról szerveződő valódi lokálpatrióta érdekeknek érvényesülniük kell!
Fogjunk össze!
A győzelemhez közelebb vagyunk, mint gondolnánk…

Kovács Géza
2015. január 9.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése