2015. január 20., kedd

MI Esztergomiak, vagyunk!

 MI Esztergomiak, vagyunk! Létezünk. Eddig is dolgoztunk, tettünk Esztergomért, a sorsunk jobbra fordulásért, de most a sorsunkat, szervezetten, összefogva próbáljuk jobbítani. MI, kinyilvánítjuk, hogy Esztergom legjobb és legrátermettebb polgármestere 1990-től: Tétényi Éva volt.
Minden téren.
...
Esztergom, 2014. októberében bedőlt a kormány hazugságának, a városunk lakóinak megtörték a gerincét. Sokan elárulták gyermekeiket, unokáikat: felköptek a levegőbe és aláálltak! 
...
A MI utunk valahol Tétényi Éva öröksége. A félelem nélküli, szabad Esztergom útja. MI Esztergomiak ezt fogjuk képviselni erőteljesen, nem fogjuk engedni, hogy a 2010 előtti abnormális állapotok visszajöjjenek! Nem fogjuk engedni értékeink lábbal tiprását, érdekeink meggyalázását. MI, Esztergom érdekét, Esztergom lakói mindenek feletti akaratát, pártatlanul képviselni fogjuk! Nyitott a szívünk, de...

 Következetesnek kell lennünk, a múlt hibáiból tanulni. Ezért megfogalmaztuk preambulumunkban:
A MI Esztergomiak egy alulról kezdeményezett bejegyzésre kerülő mozgalom, amely mögött nem áll a kormánypárt vagy bármelyik megosztó jobb vagy baloldali párt. Szervezetünk a jövőben sem hajlandó azokkal szóba állni, akik kicsinyes pártérdek miatt egy tál lencséért hajlandóak voltak eladni Esztergom érdekét, jövőjét. A 2014-es önkormányzati választás megmutatta: kik azok, akikre nem lehet számítani! A változás Te magad vagy, ezért MI, az embereknek-Esztergomiaknak- az összefogásában hiszünk, nem a pártoknak, pártembereknek és civilszervezeteiknek!
...
Utol lehet érni minket, rendezvényeink lesznek, szórólapjaink hamarosan az utcákon. Keresse a MI Esztergomiakat:
https://www.facebook.com/pages/MI-Esztergomiak/988845224476616?fref=ts 
Jogos a kérdés: MI Esztergomiak mit szeretnénk? Programunk a jelmondataink mögött, itt az ideje, hogy megjelenjen a világhálón is:
 1. Esztergom ne legyen a „hamarosan” város! Elég volt a hitegetésünkből! Ami a törvények szerint jár nekünk, amit ígértek, azt intézzék a választott tisztségviselők.
2. Normális, menetrendes helyijárat közlekedést Esztergomnak! 1-es, 3-as, 4-es, 6-os, 7-es helyijárattal!
3. A meglévő 3 posta mellé jár a 3km-en kívül eső Kovácsi lakótelep-Csalamádé városrésznek és Búbánatvölgynek a postai kirendeltséget! Nem a 3, az 5 posta is minimum lenne Esztergomnak!
4. Strigonium felszámolását! Jelenleg működése: átláthatatlan, korrupció gyanús, idegenérdekű.
5. Esztergomban az Esztergomiak érdeke legyen az elsődleges! Kulcspozíciókat esztergomiak töltsék be, városi munkát esztergomiak kapjanak!
6. Igazságos helyi szemétdíj rendeletet követelünk, költségcsökkentő, saját szemétlerakó nyitását!
7. Intermodális csomópont ügyében a 6-os-7-es választókerület lakóinak követlejük az alapvető emberi jogainak biztosítását. Hatástanulmányok elvégzését, a lakossággal való egyeztetést, az itt élők érdekképviseletét!
8. Esztergom legyen újra zöld város. A környezetvédelmi szempontok hatványozottan érvényesüljenek. Esztergom jövője elsősorban az idegenforgalomé, nem az iparé.
9. Kulturális jelenünket kössük össze városi adottságainkkal! Olyan vagyon van a kezünkben, amivel nem élünk.
10. MI Esztergomiak fogjunk össze, hogy élhető város legyen újra ESZTERGOM. Ez nem a politikusokon fog múlni, hanem rajtunk!


Várunk mindenkit magunk közé! Mi Esztergomiak, vagyunk!

Kovács Géza 
Mi Esztergomiak
miesztergomiak@gmail.hu

2015. Január 20.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése