2015. január 15., csütörtök

Mennyi az a hamarosan?



Az esztergomi közvilágítás helyzetét az időjárás változása fogja megoldani. Ahogy hosszabbodnak a napok, telnek a hónapok, évszakok, esélyünk egyre nő. Körülbelül nyár elejére várható lesz a több fény, a nap, a hold és a sok csillag segít, így nem látjuk majd annyira borúsan jelenünket, mint most.  Ígérték, mondták, megoldják.
Hamarosan.
 Telnek az órák, napok, hónapok, felejtődnek az ígéretek, a „hamarosanok”. Eddig is megvolt minden lehetőségük, most meg még megtévesztést és szalámitaktikát alkalmazva bele is csapattak a kormány „kinyújtott” kezébe, így itt a hamarosan ideje.
Arra vagyok kíváncsi, ez mennyi idő? 1999 év végétől- övék a város. Akkor? Napok, hónapok, évek, évtizedek? Mennyi sok-sok év, emberöltő kell a változáshoz, az alapvető emberi minimumhoz?  Mondjuk a helyijárat közlekedéshez.
Emlékezünk 2014 szeptemberére?
Teljesen újraindulhat, arról beszéltek, ismét, hamarosan. Nem csak a közmeghallgatás kérdéseire kellene mindenkinek válaszolni ( pl. helyijárat kérdés), hiszen mindenki címét nagyon jól tudják, hanem elmondani mi az a hamarosan?
Lesz 7-es, 1-es, 6-os? Menetrenddel? Esetleg hétvégén is vasárnapok nélkül? Mert mostanában minden nap vasárnap, ugyanis akkor a menetrend szerint nincs normális közlekedés.
Tudom, csoda fog történni. Hamarosan.
A kérdésem csak arra irányul: mennyi az a hamarosan?
Megéljük?

Kovács Géza
2015. január 15.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése