2015. január 6., kedd

Mi lesz Esztergom és Magyarország sorsa?



 Amit ígértem, betartottam, nem foglalkoztam közélettel nyilvánosan a mai napig. Karácsony és Újévet sem úsztuk meg, nem volt politikamentes, zajlottak az események, irritálta az internet előtt tespedő embereket a Karácsonyfa alól előbukkanó Orbán látványa és az, hogy a kormány még az ünnepek alatt sem tudott leállni propaganda hazugsággyárával. Nem ért véget az önkormányzati választással a kampány, kezd Gyurcsány után Orbán úgy viselkedni, mintha ellenzékben lenne. A pökhendi gusztustalan stílusok, felsőbbrendűségük, az emberek akaratának semmibevétele, mindenki lekomcsizása nem szép jövőt jósol számukra.   

A csodásabbnál-csodásabb ötleteket megismerhettük, internetadó helyett lett autóút matrica, kell a bevétel mindenáron, de nem veszik észre: ez nem pálya! Lesz ebből még balhé, és nem csak ez fogja kiváltani. Az Euro 320 Ft körül a devizások cserbenhagyva, 4,8 millió ember létminimum alatt, az agyakban a létbizonytalanság napról-napra növekszik. Magyarország a legkorruptabb országok közé küzdötté fel magát, Csák Máték lerabolják Budapestet és vidéket, az ezt fedező NAV elnök még mindig a helyén, a pártnyúlványok behálózzák a teljes rendszert. Maffia, mutyi kormány intézi életünk, miközben: (bocsánat) egyre szarabbul élünk! Reinkarnáció is megtörtént, Orbán nem Kádárrá, hanem Grósz Károllyá szülte meg magát. Nem véletlenül hasonlítóm az MSZMP főtitkárához. 
 Az ellenállókat, a meg nem alkuvókat, másként gondolkodókat újra listázzák, közösség elleni izgatásért meghurcolják az állampolgárt, ha nem fogja be a száját. Olyan rendszerben élünk, ahol ordítani kellene minden nap és a 25 éve rajtunk élősködő megélhetésieket az utolsó hírmondójukig elzavarni. A magyarnak nem csak Orbán-Lázár-Simicskából stb., van elege, de az ellenzékből is. Orbán azért van a helyén, mert „csak” 70-75% nem kér belőle, Vonából 80-85%, Gyurcsányból 90%, semmilyen körülmények között! Mindenkit megutáltunk, joggal, de egyelőre a kormány a helyén, mert nincs alternatíva. Mi, lehetnénk!

A NÉP-re gondolok, a helyi civil, független közösségek összeérésére. Meggyőződésem, hogy erős ellenzék fog megjelenni, nem baloldali pártközpontokból irányított. A nemzeti radikalizmus bajban van, mert pártja, gyenge és fogott. A rendszer része. A nem pártból élők (nem elkötelezettek) tudják, hogy minden határt túl lépett ez a kormány, de az összes parlamentinek is konkurencia lenne valami új. Mondjuk egy mozgalom.

Pedig jönni fog, a jogos elégedetlenség szüli, hiszen nálunk a 600 Euros görög minimálbérek sincsenek.

Mi lesz Esztergom és Magyarország sorsa még kérdés, de a változások elkerülhetetlenek. Helyben és országosan is. Az emberek ha felismerik a lényeget, akkor győzünk:

A változás Te magad vagy!



Boldogabb Új Évet Mindenkinek!

                            

Kovács Géza
2015. január 6.


 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése