2015. január 22., csütörtök

Völner Úr! Ez nem csendes vegetálás, ez maga a halál!



A blogomat sokan olvassák, olyanok is, akik rühellnek. Nem kicsit, indokolni ész-szerűen nem tudja miért, a magyarázat meg közismert. Az új erőszakos feudalizáló arisztokráciához tartozik, de azt nem a tehetségének köszönheti, hanem a nemzeti dohány vagy föld mutyinak, esetleg pártüzlet tulajdonos. Az is lehet, hogy Völner, Meggyes, stb., farvízén lévő „egyszerű” megélhetési. Igen, tudom, ezek szemében én lázítok, mert az igazságról írok. A korrupcióról, az igazságtalanságokról és nem tagadom: várom az elszámoltatást, amikor mindenért-mindenkinek felelnie kell!

Azokat a politikusokat elsősorban el kell számoltatni, akik meglopták a bizalmunkat. Véleményem szerint azok a legnagyobb tolvajok!

A 2009-es menetrendváltáskor megszüntették a személyforgalmat Esztergom-Almásfüzitő között, amit egy évvel később visszaállítottak politikai okokból, de elég mihaszna módon.

Az esztergomi vonat eljut Komáromig, de jelenleg két (!) pár személyvonat fordul Komárom és Esztergom között, az egyik hajnalban, a másik kora délután. Az a kettő sem akkor megy persze, amikor kellene, ezért ez így, ily módon: teljesen felesleges. A menetrend agyrém, pedig egy kincs van a kezünkben. Nem arról írok, hogy ezt a vonalat, be kellene zárni! Arról gondolkodok, hogy életet kellene bele lehelni, kb. hat-nyolc pár vonattal.

Szombaton vonatra szálltunk Esztergomban. Időre mentünk, sakkversenyre. Jó, ha mindenki tudja: nem csak az Esztergom-Budapest vonal ultragáz, hanem az Esztergom-Komárom is. Igen, ennek a két (!) pár személyvonatnak közlekedését sem tudja biztosítani a MÁV. Jól szerezve, 25 percet hagyunk rá a közlekedésünkre, de 8 km-t leutazva borul minden, hiszen 30 percet állunk Táton, mert nem csukódik az ajtó. Amelyik nem zárul, az mellett egy másik leragasztva, mert az meg eleve nem nyílik. Csillogó piros Desiro, vadiújnak tűnik az átlagnak. A nyílt pályán a kalauz és a mozdonyvezető neki áll szerelni. Csavarhúzóval, fogóval. Úgy tudom, Esztergom állomására minden este érkezik szerelő, hogy lábra állítsa reggelre az itt alvó járműveket. Főleg télen vannak nagy gondok. Botrány. Szakértői vélemény szerint a Desirok akkor hulladékok voltak, amikor megvették. Kívülről szép, de romhalmaz, valaki ebből a közbeszerzésből, milliárdos lett. A Desirok Athénben a 2004-es Olimpián kifutották a lelküket és nincs hozzá normális szervizelés. Állítólag még a Siemensnél ajánlott kenőanyagot is megspórolják, ellopják! Ne magyarázkodjon senki, ez így, ilyen módon: alibi közlekedés, felesleges. Az Esztergom-Komárom vonal egyszerűen kampány pártmutyi.
Völnerről látom a képeket a libádi, felvidéki bálon. Jól érzi magát, elégedettnek tűnik magával, zajlik az Úri muri, az esztergomi meg nem tud eljutni sem Budapestre, sem Komáromba, ha autóba száll nincsenek útjaink, azoknak meg állapota felháborító. Ő szerintük ez így jó. Völner és párttársai ezzel a semmiből élnek évek óta!

„Hamarosan” város Esztergom, „hamarosan" ország Magyarország. Az Esztergom-Komárom vonal fekvése kiváló, nem kerüli el a vasút a településeket, egy jó menetrenddel és némi pályafelújítással csodákat lehetne tenni. Álmom ez, és nem a valóság: Tátról, hogy tudok 16 óra után „12 km-t” megtenni Esztergomig, 5 óra 26 perc alatt 3130 Ft-ért.

Lásd. Elvira:                                                                             

16:32
16:32

32916   személy S104(Esztergom - Komárom)
Rendkívüli helyzet alkalmával is közlekedő vonat.2. osztályú kocsikkal közlekedik 
17:33
17:33


 
18:22
18:22
4811   személy S10(Komárom - Budapest-Déli)
2. osztályú kocsikkal közlekedikKerekesszékkel történő utazásra alkalmas kocsi emelőberendezéssel.Kerékpár a vonaton a jelölt helyen szállítható (korlátozott férőhely)Rendkívüli helyzet alkalmával is közlekedő vonat.Elővárosi vonat
Budapest-bérlettel (BB) és csatlakozó jeggyel igénybe vehető:Tatabánya - Budapest-Déli :naponta  
19:39
19:39


 



 




 
20:35

30050   vonatpótló ( - Piliscsaba)
2. osztályú kocsikkal közlekedikKerékpár nem szállítható 
21:20



 
21:30
21:30
2048   személy (Pilisvörösvár - Esztergom)
2. osztályú kocsikkal közlekedikKerékpár a vonaton a jelölt helyen szállítható (korlátozott férőhely)Budapest-bérlettel (BB) és csatlakozó jeggyel igénybe vehetőRendkívüli helyzet alkalmával is közlekedő vonat.Elővárosi vonat 
21:58
21:58




Völner Úr! Ez nem csendes vegetálás, ez maga a halál!

Kovács Géza
2015. Január 22.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése