2014. március 4., kedd

Üres a város, kihalt az utca


Tudom, tudom. Harcolnom kellene és mondani az igazságot, de messze van egyelőre a gödörnek a széle is. Felállok, abban mindenki biztos lehet és teszem a dolgom hamarosan ezer százalékkal, csak telnie kell az időnek, és talán tényleg beforrnak a sebek. Meg most úgy is a pártoknak van az ideje, akik lopják is az adófizetők milliárdjait. Könyvet írtam, zenekarom sorait rendezem, szervezek, húzom a hátamon a sakkot, iskolát, csapatot. 
      


Talán sokan észreveszik végre: rendes huligán vagyok, akinek helyén a szíve. Mindenre nincs erőm, de az ifjúság megrontói ellen harcolni fogok, ebben biztos lehet mindenki.
Igen, azokra is gondolok, akik Esztergomra rászabadítják a tudatmosósító szereket. Senki ne feledje, az én fiam is 16 éves a nyáron. Nem szeretném, ha valaki anyagot vagy egy szál vicces cigit is a kezébe adna. Nem fogok menni a rendőrségre-soha nem tettem - megoldom problémám magam, de beszélni kell nyilvánosan erről. Fel kell tenni a kérdéseket: miért lehet a Géza Fejedelem iskola előtti panelban árulni kapucsengetésre a drogot, miért vannak olyan szórakozóhelyek a városban, ahonnan a Duna túlsó feléről jön a cucc, miért jó, hogy továbbra is Esztergom a kábítószer fővárosa?
Kinek jó ez? Melyik politikus meri felvállalni a kampányban a nem mellébeszélést?
Drogellenes zenekarom, hamarosan több helyen fellép, világos küldetéssel. Jól érezheted magad tisztán is, a kérdőjeleket meg lemossa a kapuról a fekete eső.

Esztergom!
Ébredj fel!

„Omlik a fal, kopott a felirat
Kormos a megálló, hullik a vakolat
Játéktermek, füstös kocsmák
Furcsa arcok és borosták
Könnyű pénz, ígéret sok
Alkohol adja a bátorságot
Sötét az éj, gonosz a lelke
Ez megint egy elbaszott este

Üres a város kihalt az utca
Eső esik a párkányokra
Senkinek sincs semmi dolga
Dolgozni akarsz, de nincsen munka „ ( Zsenti)
Kovács Géza
2014. március 4.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése