2014. március 13., csütörtök

Pali bá az elszabadult cséplőgép



Kapkodom a fejem, jönnek a nevek, kik lesznek a Fidesz (bocsánat), Szövetség Esztergomért emberei az őszi önkormányzati választáson. Lépnek le a porondról az elhasználtak, akik bizony politikai okok miatt Esztergom érdekei ellen tettek (Meggyes mondta.) Jönnek a „tiszták” a még „szüzek”, akik alig kompromittálódtak az  1999 óta tartó harácsolásban. Állítólag, ők mások. Na nem úgy, hanem úgy, vagyis nem olyanok, mint Steindlék.
                           


A törekvés meg is van papíron a jóra, hiszen az Esztergomi Fidesz és a Fidelitas az Esztergomi Keresztény Egyesület ( EKE) február elején megjelent etikai kódexét üdvözölte, elfogadta és magára nézve kötelezőnek, vette a következőt:


1.Esztergomnak a párbeszéd képtelenség évtizedei után politikai megtérésre van szüksége a kölcsönös tisztelet, odafigyelés, egymás meghallgatása irányába. Deklaráljuk, hogy akárki nyeri meg a helyi választásokat, a város irányításában egymás javaslatainak az alapos megfontolása, és lehetőség szerinti beépítése szerepet fog kapni.
2. Javítani, erősíteni kell a kapcsolatot és együttműködést a városvezetés és az Esztergomban óriási szerepet játszó Katolikus Egyház között, valamint a város és a protestáns testvéregyházak között is. Üdvözöljük, hogy a Katolikus Egyház az elmúlt zavaros évtizedben méltó tudott maradni helyi küldetéséhez. Országos programok, így egy Esztergomban élt püspök-vértanú, Meszlényi Zoltán boldoggá avatása, és számos befejezett építkezés jelzi, hogy a Katolikus Egyház a remény jele maradt a város számára. Ellenezzük az olyan rendezvényeket, amelyek a keresztény értékrend szempontjából kifogásolhatóak. Saját eszközeinkkel támogatni kívánjuk viszont mindazokat a programokat, amikkel az egyház zarándokokat vonz városunkba.
3. Az önkormányzat, de a készülő önkormányzati választás sem válhat országos politikai erők megmérettetésének terepévé. Helyben a helyi ügyekről szeretnénk beszélni és dönteni.
4. A jelen kódexet aláíró erők vállalják, hogy csak konkrét, alapos gyanú esetén, jogi képviselővel való konzultáció után lépnek valamilyen gyanúval a nyilvánosság elé.
5. A város vezetésében a közjót tartjuk szemünk előtt. Távol tartjuk a város vezetésétől a korrupciót, az egyéni érdekek kiszolgálását. Mindent megteszünk a város oktatási, kulturális, egészségügyi és szociális intézményeinek fejlesztéséért.
 Olyan szép ez, végre. És akkor jön dr. Völner Pálos választási szórólap, amelyen Koditek Pál (Pali bá), elkezdi csépelni Tétényi Évát -a régi, gyomorforgató stílusban, amit megszoktunk Zoltaiéktól-és orbitálisan lehányja egyszerűen az elfogadott etikai kódexet, Esztergomot és önmagukat.
Koditek, arról beszélt, írt-szerintem- hazug módon, hogy Tétényi Éva által felelőtlenül elindított adósságrendezésnek köszönhetően számtalan kielégítetlen számla nincs fizetve, miközben a polgármester asszony, 1,2 milliárd Ft értékű kötvény pénzt szándékozik elkölteni, pusztán presztízsberuházásokra, kampánycéllal.

Pali bát jól átverték, mikor megírhatták neki bicskanyitogató stílusban a nyilatkozatát. Talán lyukra akarták futtatni Koditeket, vagy egyszerűen elszabadult az EKE etikai kódexére válaszul a narancsvörös cséplőgép, ezt nem tudom eldönteni, de jó nagy belső széthúzás lehet. Mondjuk ki: ezek, keresztet vetve, nem változva, anyáznak!
Látjuk az esztergomi Fidesz farizeusi magatartását, magasról tesznek az elfogadott etikai kódexre, ahogy az Esztergomi Keresztény Egyesületre!
AZ EKE meg hallgat. Egyelőre.

Ez a szomorú igazság.

Kovács Géza
2014. március 13.

1 megjegyzés:

  1. Egy igazi f......kalap az is volt világ életében .Az etikai kódexről meg annyit,hogy nem elég le írni és alá írni valamit az alapok hiánya nélkül ez szart sem ér. Közel 60 éve lakom ebben a városban de azt a fene nagy keresztényi befolyást én még csak negatívan éreztem amikor 30 évig klerikális kisvárosnak bélyegeztek meg bennünket .Aztán a feltámadás ,bocsánat a rendszerváltás után az egyház gazdagodásán kívül nem sok jelét láttam hogy a városban úgy konkrétan történt volna valami Visszavették az egyházi birtokokat át vettek iskolákat fel nyalták az állami normatív támogatást kiharcolták a kötelező hittan oktatást ,de arra mér nem futotta hogy a bazilikát két éve kivilágítsák. Arról már nem is beszélve hogy a KDMP- s képviselők és alpolgármester mekkora kárt okozott ennek a városnak Szóval én nem nagyon emlegetném ez a nagy keresztény erkölcsi kódexet ,mert még a valódi keresztények megorrolnak érte

    VálaszTörlés