2015. február 16., hétfő

Rakjunk pár dolgot helyre




Az elmúlt hetekben a blogom látogatottsága az egekben volt. Amiről írok, talán közérdekű sokszor és ezért érdekli a városlakókat. Nagyon helyes, hogy sok mindent nem egyformán látunk, de továbbra is vállalom: úgy érzem, NEM JÓL mennek a dolgok! Ezekről a gondokról beszélni kell. Nem csak Esztergomban vannak hatalmas problémák, viszont főleg városommal foglalkozom, az írásom végén bizonyítom is annak értelmét. A véleményemet mindig névvel vállalom, alaptalan pletykákat visszautasítva, elmondanám, hogy egyetlen blogot írok, szerkesztek, amit most olvas. Tudom, „mindenről én tehetek”, viccvárosban ez természetes, ráadásul a nagyon butákon kívül a hazugságokat azok gerjesztik, akik a hatalomnak köszönhetik gazdasági jólétüket. ( A hívőtagozat tagja és a megélhetési politikus édestestvérek.) Nem érzem szarkeverésnek, hogy az igazságot a nevén nevezem. Esztergomban most nem jó lakni, egy bizonyos kor alatt, aki tud, menekül! A helyijáratnak nevezett pótmegoldás nem jár hetekig, szombat délután, vasárnap főleg nem és persze nem arra amerre kellene. A 7-es, a 3-as, 4-es járhatna rég! Nem csak a többször helyreállított közvilágítással van még mindig probléma, de az emberek panaszkodnak a felnőtt és gyermek orvosi ügyeletre, Esztergom oda jutott: néha a gyógyszertári ügyelet is szünetel! A postán 30 perceket megszoktuk, örüljünk, hogy három van, több mint 10 kilométerre és 30 ezer emberre. A városunkban szeméthegyek mindenhol, van ahol a lépcsőházakban, közben meg a mutyi gépezete zavartalanul zakatol. A Strigonium környékén ami történik, arról nekem az 1984-ben bemutatott „La piovra -A polip” című film jut az eszembe. Szicíliában a gazdasági maffiát jobban ki tudta bogozni Cattani felügyelő, itt nem lenne esélye. Nem csak azért, mert körülbelül 30-an vagyunk a városban, akik valahogy átlátjuk ennek a „Cégnek” (freudi elszólás egy másik maffia filmről) működését, de Magyarország egy következménynélküli ország. Így nem a rendőrség és ügyészség nyomoz a Strigonium után, hanem a Századvég 8 millióért átvilágítja. Erről jut eszembe a parkoló díjak törvénytelen beszedése nem bűncselekmény? A városvezetés tett ez ügyben büntető feljelentést és számtalan jogos kérdésem lenne, ha igazán megtehetném. A Strigoniumban lezajlott bokszmeccs a Simicska-Orbán összecsapás volt kicsiben. Simicskáék mennek, jönnek, hogy ne legyek vulgáris a g-betűsek. (Egyszerűen így hívják ők egymást nyilvánosan.)

Még valamit a helyére szerettem volna tenni. Háromszor kaptam meg egy hét alatt, hogy ha nem foglalkoznék „ezekkel” a dolgokkal (igazsággal), népszerűbb lennék.

Kedves „Csak a Fidesz” szavazók!

Ki kell Önöket ábrándítanom. A 10 városi fideszes képviselőből a nevük, tetteik, szakmai munkájuk után: 2 vagy 3 képviselőnek lett volna valós esélye a győzelemre. Gondoljunk bele: Romanek Etelka függetlenként mennyi szavazatot kapott volna? Száz alatt vagy egy kicsit fölötte? Ezért hátrább az agarakkal. Az esztergomi „Csak Fidesz” győzelemhez kellett a szalámi, a Fidesz csatolt szervei!

Február 19-én, csütörtökön nem a Féja Géza Közösségi Házba, hanem az Aranykorsó Vendéglőbe várunk mindenkit, a Damjanich úton (főúton) van szintén.  A pletykákat megelőzve, arról van szó, hogy a kért bérleti díjat, MI nem tudjuk kifizetni, ezért a helyszínváltozás. A MI Esztergomiakat ráadásul komolyan kell venni, mert világos pártatlan, nem mellveregető, kirekesztő, öntömjénező hibás programunk van, hanem az EMBEREK valódi pártok fölött álló érdekképviselete. Erről fogunk beszélni!

A Szalézi lakótelepen a MI Esztergomiak oldalán és a blogomon megjelent képek után ki takarítottak, ezért valamit újra elértünk. Tudjuk nem ez a megoldás, de akkor is pár dolgot helyre raktunk!

Kovács Géza
2015. Február 16. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése