2015. február 10., kedd

MI Esztergomiak nem értjük, ez miért van így?


Szeretném leszögezni, hogy amikor MI Esztergomiak néven fogalmazok, ez egy civil szervezet, amely megalakult és megkezdte működését. A véleményünk az, hogy az önkormányzati választás máshogy is alakulhatott volna, ha van egy pártok fölött álló lokálpatrióta szervezet.

MI vagyunk és február 19-én, csütörtökön 17 órától a második, nyilvános fórumunk lesz Esztergom-kertvárosban a Féja Géza Közösségi Házban.

Mint minden városrészben, Kertvárosban is vannak tagjaink, esztergomiak. Olyanok, akik nem szeretnének elszakadni Esztergomtól, Doroghoz meg főleg nem akarnak tartozni. Az viszont érthetetlen számukra is, hogy milyen szempontok alapján állt össze a Esztergom-kertvárosi Településrészi Önkormányzat. Személyeskedni nem szeretnék, nem is fogunk, de az Esztergom-kertvárosiaknak sok a problémájuk, amely továbbra is megválaszolatlan, megoldatlan.
MI Esztergomiak három fő problémát látunk a sok kisebb mellett:

 Helyijárat.
Az itt élőknek szüksége van a 3-as, 4-es buszjáratra a régi vonalon. (Nem 34-esre!) Nem összevontra, nem szükségmegoldásra, hanem menetrendes közlekedésre, amely sűrűn, kiszámíthatóan, hétvégén is jár.

A távolsági buszok nem mindenre jelentenek megoldást. Sőt, anyagilag ez nem jó a helyijárat alap feltöltésének!

 Szemét.
                                ( 2015. Február 10. kedd, Szalézi ltp. 15/A)
Az van. Nem csak a Szalézi lakótelepen, hanem mindenhol. Az illegális hulladéklerakók itt termelődnek mindig, újra és újra. A Szalézin azt nem értjük, ha valaki nem tud emberként viselkedni, miért kap önkormányzati bérlakást? Meggyőződésünk, hogy ez a döntéshozók hibája, erre megoldást pillanatok alatt lehetne találni.
Közbiztonság.
 Még nagyobb biztonságérzet az igény. Reméljük, erre van hivatali elképzelés. A polgárőrség megerősítése elengedhetetlen, nem csak fiatalemberekkel! A magyar-roma közös járőrözés itt alap lenne. A Kovácsi lakótelepen közbiztonsági fórumot tartottunk, Esztergom-kertvárosban is javítani kell a rendőrség és az itt élők kapcsolatát.

Számtalan dolog van, amiről nem csak beszélni kell mindenképpen. A „hamarosan” megoldás kevés. Véleményünket, óhajunkat az itt élők akaratával építjük ki közösen. A jövőben a részünkről azt fogják visszahallani, ami Önöket érdekli. 
 
Várunk mindenkit szeretettel!


Kovács Géza

2015. február 10.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése