2015. február 19., csütörtök

Csak egy fa?



Ismét hódok járják a várost és az egészséges fákat eltüntetik. Persze nem ott, ahol kellene! A Schweidel úton ahol kérvény-kérvény hátán, hogy a balesetveszélyes, megdőlt, beteg fa a III. és IV. emeleten a ház ablakaihoz, kilépőihez ér, nem érdekel senkit. Az itt élők megszokták, hogy joguk sokkal kevesebb van az egészséges élethez, mint bárkinek. Ezt hétfőn az Intermodális csomópont előadója megerősítette, hiszen senkik szerinte az ombudsmanok. Azok az emberek, akik az alapvető emberi jogok fölött őrködnek, amely nem más, mint az egészséges élethez való jog. A Magvető szobor talpazata mellett egy egészséges nagy fa állt. Semmi baja nem volt, de állítólag beteg lett. Nincs összefüggésben a tervezett körforgalommal, az IMCS-vel, „véletlenül” megbetegedett. Ezért el kellett tüntetni, majd jön sorban a többi fa is, hiszen lehet ez egy „régi járvány”. Megint deja-vu érzésem van, álmaimban Meggyes visszainteget. (Nem is foglalkozok azzal, hogy történt a fa kivágása, mennyi ajánlat érkezett a fa kivágására és végül ki nyert, de erről is Meggyes jut az eszembe.) Közben meg a hódok újra hegyezik az éhes fogukat. Nem nevezem gyilkosnak a rombolókat, de kezd visszatérni az idő, amiből egy város nem kért. Ez a hazugság, a mellébeszélés ideje, bónuszként a jogos véleményeket megfogalmazók üldöztetése! Ez irányba gőzerővel haladunk. A Baross Gábor utat főútra akarják átminősíteni, nem „csak”198 busz fog városrészünkre rászabadulni. A jelenlegi nyugodt állapotban a decibelek a megengedett fölött (!), a levegő összetétele meg siralmas így is, de nem számít, hiszen a fák csak tovább rontják. A mi egészségünkről a közel ezer távolsági busz, több száz helyijárat, amely hozza az utasokat, felmérhetetlen autó mennyiség, a sokkal nagyobb vonatközlekedés majd gondoskodik. A zajvédő falakról vagy tervezett helyéről továbbrepülő madarak, majd megpihenhetnek az „elektromos” buszok antennáin, hiszen a fák nem kellenek. Ráadásul olyan csend lesz, megtudhattuk, hogy a madárfüttyöt fogjuk hallani. Vastüdejű erősítőbe éneklő EP támogatással támogatott madaraké a jövő.

A főút kiépítése folyamatban a Baross Gábor úton, ehhez kell az önkormányzat hivatalos (hozzájárulása) környezet rombolása. Az Intermodálist az Esztergomi Önkormányzat nélkül nem lehet megépíteni! Ezért minden felelősség az ő kezükbe szállt. A lakóövezet átminősítése a terv egyik gyenge pontja!

Ezért mindenért felelős: Romanek Etelka, Dr. Szerencsés Gergely, Tordainé Vida Katalin, Meszes Balázs, Erős Gábor, Sasvári Viktor, Dr. Alberti Péter, Bánhidy László, Eck András, Tóth Tamás Béla, Sztojka Lajos, Juhász István, Nyíri Attila, Vígh László, Stámusz Andrea.

Ez nem csak egy fáról szól!

Az életünk a kezükben.  



Kovács Géza

2015. Február 19.


1 megjegyzés: