2015. február 3., kedd

Intermodális továbbra is ÍGY NEM!



Esztergom Város képviselő-testülete nyilvános munkaértekezletet tart február 16-án, hétfőn, 17 órakor a volt Megyeháza dísztermében az Intermodális csomópontról.
Csalamádé, Kovácsi, Kovácsi lakótelep, Szentlázár, Szentpál, Ripária városrészek helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről szóló 1/2008 (II.13.) ör. rendelet, valamint az ezzel összefüggő településrendezési eszközök módosításával kapcsolatosan.

Helyszín: Megyeháza Díszterme (Esztergom, Deák Ferenc u. 4. 
( A zöld színnel jelzett sűrűn lakott területet nézték ki a tervekben érintettek. MI, a szürkét ajánljuk. Itt találkozhat a MÁV és a Volán.)
 Intermodális csomópont munkaértekezlet. Ennyi a hír és most nézzük, meg mi van mögötte. Nagyon sokan hatalmas tévedésben élnek! Van, aki azt gondolja, őt nem érinti az Intermodális, ezért nem foglalkozik vele. Sokan azt mondják, azért nem kell ez ellen tiltakozni, mert nem lesz ebből semmi, hiszen nincs rá pénz. A harmadik ember típusfajta, várja, hogy más, ismét kikaparja jogos ellenkezéséből azt, ami neki jó, ész-szerű, egészséges.  A negyedik azt gondolja, úgy sem tudunk tenni semmit, ezért magasról tesz az Intermodálisra, így a mindennapos életben maradásával foglalkozik. Sokan mondják az elöregedő lakótelepen gyerekeiket, unokákat önző módon feledve: „őket már nem érdekli, mert nem élik meg”. Ezért a botrányos gondolkodásért a fennálló rendszer és azok haszonélvezői, kiszolgálói a felelősek! A politikai és gazdasági maffia büntetlenül azt tesz, amit akar, mert az agymosásra a többség készen áll, így bármit megtehetnek, hiszen minden manipuláló eszköz jelenleg a kezükben. A normális, nem önző gondolkodásúak összefogva próbálkoznak, és annak ellenére megfogalmazzák az ellenvéleményüket, hogy utalnak rá a beruházásokban valahogy érintettek: jobban tesszük, ha befogjuk a szánkat!

-Hát nem fogjuk!
Nekünk az Intermodális a jelenlegi tervek szerint NEM KELL! Ezért azt mondjuk: ÍGY NEM! A gondolkodásukat sokaknak meg azért kell megváltoztatni, mert téves:

1.)    Mindenkit érint az Intermodális csomópont tervei Esztergomban. Legjobban Kovácsi, Kovácsi lakótelep, Csalamádé, Szentlázár, Ripária városrészt, de nem ússza meg senki. Rossz helyen van az esztergomi távolsági buszmegálló, de nem az a megoldás, hogy még rosszabb (!) állapotokat hozzunk létre, elhibázott önkormányzati döntéssel.

2.)    Azért kell foglalkozni az Intermodálissal, mert EU pénzből szeretné kivitelezni a MÁV és a Volán. Ehhez Esztergom politikai akarattal társul, szemünk előtt összeér a gazdaság és a politika. A tervek gyönyörűek, de ne feledje senki, hogy Magyarországon élünk. EU pénz lesz rá, ami –véleményünk szerint- nem úgy fog felhasználódni, ahogy kellene. Nem csak a legdrágább lesz, de az egészségünkkel, a járulékos beruházásokkal, senki nem fog foglalkozni. Magyarország jelenleg vad-kelet, ahol sokan az EP pénzek feléléséből, átalakulásából élnek. Gondoljunk a Széchenyi térre.

3.)    A kivitelezésre ítélt terv gyengepontjai a MI alapvető emberi jogaink! Az egészséges élethez való jogunk! Ezt sem a MÁV, sem a Volán, sem Esztergom önkormányzata nem sértheti meg! Sehogyan! Elvárjuk, hogy azok a jogok megillessenek minket, mint más EU állampolgárt. (Ezért az Európa Parlamenthez fordulunk, meg vannak a csatornáink Brüsszelbe, az viszont érthetetlen, hogy az esztergomi Jobbik és az LMP (!) képviselői is eddig, az elhibázott beruházás mellett tették le a voksukat.)

4.)    A jövőnkért állunk ki, mikor olyan megoldásban gondolkodunk, amely adja magát. Az önző embereknek tényleg a gyerekeik, unokáik életére kellene gondolni. A nemtörődömség jövőromboló!

Hisszük, hogy van esélyünk, hiszen például Romanek Etelka anyukája közvetlenül érintett, ahogy a 6-os választási körzet képviselője: Tordainé Vida Katalin is. Tóth Tamás Béla képviselő, szintén a Kovácsi lakótelepen él, így nagyon ráláthatna a dolgokra, elég, ha a szomszédok véleményét kérdezi meg.

Mondjunk NEM-et az egészségünk veszélyeztetésére, ne akarjunk a Magvető park helyett körforgalmat, ne akarjunk még plusz napi közel 1000 buszt a Baross Gábor úton, hanem a jó, az embereknek legmegfelelőbb kivitelezésű Intermodális csomópontban legyünk érdekeltek!

MI Esztergomiak közösen vagyunk felelősek a jövőnkért!
Így IGEN:




Kovács Géza

2015. február 3.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése