2014. október 6., hétfő

Tükör és seprű



„Az öngyilkosság az önkritika legőszintébb formája.”
(Graffiti)


Nagyon sok polgármesterjelöltnek és képviselőjelöltnek Esztergomban bele kellene nézni a tükörbe és első lépésként saját portája körül söprögetni, felelősségteljesen gondolkodni és cselekedni!
Nézem a polgármesterjelölteket, mind a hetet, demokrácia kitermelte az önjelölteket. Nem értem Endrédi Józsefet, Somfai Györgyöt és Körmöczi Miklóst, hiszen ők az 1-200 szavazatosok. Fórumaikon megjelent 1-5 ember azt bizonyítja ők az 1-2 %-osok. Körzetben képviselőjelöltnek csak Endrédi indul, szerintem esélytelen arra is.
Gál Tamás. A legjobban akkor jön ki ebből az egészből, ha visszalép. Fiatal, ambiciózus és tehetséges! Talán 5 vagy 10 év múlva eljön az ideje, addig nincs semmilyen esélye. Most kb. 500 szavazatos, akarva akaratlanul a Fidesznek tesz jót indulásával.
Stámusz Andrea. Jól politizált képviselőként, személye szimpatikusabbá teszi a Jobbikot, az országos átlagnál.
A Jobbik pártlógó mögé vallás épült ki, mint a Fidesznél, nem tudni ez mennyit ér Esztergomban? Ha állva marad Stámusz, a harmadik helyről ő a mérleg nyelve. Eldöntheti a Tétényi-Romanek párharcot. Nagy a felelőssége, hiszen a Jobbik szavazóbázisa Esztergomban Fidesz ellenes, vannak olyanok is, akik Tétényi Évát támogatják nyíltan.
A Tétényi-Romanek meccset a Fidesz szavazóbázisa eldöntheti, hiszen a lekapart szavazatok ellenére, Tétényire komoly mennyiségű voks jöhet a Fidesz volt elitből, a második vonalból, gondolok azokra, akik nincsenek jóban Kiss-Rigóval vagy Romanekkel! Ez számításaim szerint minimum 1000 (!) ember.

Választókerületekben 71 egyéni jelölt, akik közül a többség a 10 egyéni Fideszest akarja legyőzni. A jelöltek közül legalább 35-en Tétényit szeretnék polgármesternek.

Akkor? Kezünkben a győzelem, kell még tükör és söprű.
Tömeges visszalépés a biztos győzelmi esélyünk. Cselekedni kell, a legesélyesebbeket támogatni, a visszalépések felérnek politikai öngyilkossággal, de ez csak az önkritika legőszintébb formája.
Ez a helyzet az Aradi Vértanúk napján. Áldozatokra van szükség, s akkor Esztergom győzedelmeskedhet!

Kovács Géza
2014. október 6.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése