2014. október 13., hétfő

Esztergom elveszítette Tétényi Évát



Nem tévedés a cím, mert Esztergom városát érte a legnagyobb veszteség. Miért veszítettünk Esztergomban, miért maradt alul Tétényi Éva 5121-5502 arányban, 381 szavazattal?

Mert nem nyerhetett!

Elsősorban azért, mert elfáradtak az esztergomiak és feladták fejben. Amikor Orbánt idehozzák helikopterrel, onnan átugrott az elnöki kisbuszba, majd elszalasztott lehetőségeket dobja be széken állva csaléteknek, akkor ott komoly a szándék. Beetetés után távozik sietve, hogy el ne szalassza a tv-ben a Románia-Magyarország foci meccset, mert az többet érdemel, mint Esztergom, de az ezerfejű megtévesztve. A telefonhívások, a listák, a vérprofi kampány felépítette a Fideszt. Nem a személyeket, mert azok sokkal gyengébbek voltak, mint bármikor! Ennek ellenére a kiéhezettek, a valamiben hinni akaró királyvárosiak, alig várták, hogy vasárnap reggel 6 óra legyen, ők szeretnének a „győzteshez” tartozni, nem tudják, hogy nem lesz jobb, hiszen a mutyi-oligarchia rátette a kezét Esztergomra. Nem most, sokkal régebben, csak Tétényi belerondított 2010-2014 között a játékukba, ezért lett Esztergom ellenség.
 Az ellenfelet ennek ellenére, legyőzhettük volna. A Fidesznek gyenge jelöltjei voltak, akik viszont velük szemben-tisztelet a kivételnek-még gyengébbek. A számok szerint a Haladó Esztergom sokat ártott. Megmagyarázom! Ők voltak, akik feltűzték Tétényit zászlajukra, de egyetlen jelöltjük sem volt, aki komoly esélyt jelentett volna, bár Tücsök Ildi nyerhetett volna, de az ő sorsát is elszúrták álomvilágban élő vezetőik. Tétényi Éva 38-50% között mozgott minden körzetben, a Tétényire és a HEE-re adott szavazatoknak nagy különbségének megvan az oka. A DK. A Gyurcsány párt csak 4 helyen tudott az elvárható minőségnek megfelelő jelöltet állítani. Tessék megérteni: a baloldal nem nyerő ESZTERGOMBAN. Esztergom jobboldali város, komolyan nálunk ilyenfajta baloldali alakulatok, soha nem fognak labdába rúgni. Az részletkérdés, hogy a városi MSZP, még nagyobb válságban, de mintha erre a DK-MSZP rivalizálásra mentünk volna rá, ezért nem tartották a pártok-DK, LMP, Jobbik-a megállapodásukat. A kompenzáció és a másik legyőzése fontosabb volt, mint Esztergom, a városlakók vagy Tétényi Éva sorsa.

Pénteken mikor láttam, nem történtek meg a visszalépések, tudtam: vesztettünk!

A Jobbik-HEE-LMP egyeztetett, elfogadtak valamit. A HEE a számomra megígért megállapodást nem tartotta be, így a Jobbik sem léptette vissza jelöltjét. (Nekem ennyi elég lett volna a 7-esben!) Az LMP valami ok miatt önállósodott, Körmöczit még polgármesternek is kitalálták. Ahhoz képest, hogy 1 körzet volt felajánlva nekik, amit elfogadtak, megjött az étvágyuk. Büszke lehet magára Vígh úr, de kíváncsi lennék Geletey Balázs ( LMP) véleményére ( Tétényi Éva támogatója), mennyire tartja felelősnek pártját Esztergom elvesztésében? A tökéletesen kidolgozott összedolgozásnak-a Fidesz ellen-7 körzetben helyzetbe hozzuk visszalépésekkel az esélyeseket-eredménye a győzelem lett volna!

Most totális K.O., de ezt csak magunknak köszönhetjük!

Menjünk sorban:

1 vk. Sáska Jánost kellett volna támogatni Wiesztné Bádi Krisztának, LMP-nek, Jobbiknak. Ez esetben komoly esély lett volna.

2. vk. Simán nyerhető körzetet szalasztottunk el. Teplánszki Zsoltnak (VP-Tétényi Éva támogatója) és a Jobbiknak, LMP-nek, Nyiri Attilát kellett volna helyzetbe hozni.

3. vk. Nem volt erős jelölt, szétszavaztak az emberek, ebben a körzetben a Jobbikot kellett volna támogatni.

4.vk. Ez lett volna az LMP-é körzete, megszorítható lett volna a Fidesz.

5.vk. Meszes Balázs (Fidesz) 500 voksa, komoly ellenfelet kívánt volna.

6.vk. 41%-ot kapott „csak” a Fidesz. A HEE-Jobbik-LMP és a 3 független legyőzhette volna a kormánypártot.

7. vk. Nyerhettem volna, Patainé ( HEE) 26 szavazata-Jobbik 103 szavazatát levette rólam. Az LMP (41 szavazat) és EVT=MSZP (27 szavazat) is okozója, hogy 432-556 arányban veszítettem. NYERHETŐ volt!

8. vk. A Fidesz 550 szavazatát, az összefogás vagy Sitku Pál tudta volna legyőzni.

9.vk. Nyerhető volt. Tóth Tamás 40 %-ot kapott, az összefogás nyerhetett volna. Itt Tücsök Ildinek (HEE) adott volt a győzelme, de ezt is elszúrták Mangáék.

10. vk. Sztojka (Fidesz) elsősége a paródia. Stámusz 8 szavazattal kapott ki, mikor a HEE-nek 201 volt tartalékban. Nem szalámizzák saját magukat, ez lett volna a legsimább!

Ha összefogás van, kompenzációról is 3 listás hely a miénk. Ráadásul, képviselőjelölti összefogás esetén, Tétényi Éva is magasan nyer.

A nevek nem véletlenül vannak megemlítve, lehet a sorok között olvasni. A polgármesterjelölt választás a hab a tortán. Nem csak Stámusz ( Jobbik) és Körmöczi a hibás, hogy nem nyert Tétényi Éva.

Remélem, mindenki érzi: az agyhalottak sok-sok hibája kellett a Fidesznek a sikerhez.

Nem ők győztek!

Mi veszítettünk!

A legszomorúbb, hogy Tétényi Évát…



Kovács Géza

2014. október 13.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése