2014. október 31., péntek

Licit Darius gyógyulásáért




Mayer Dárius, 12 éves SMA beteg, akinek életéért 10 éve harcolnak. Az SMA: gerincvelő eredetű izomsorvadás. A gerincvelői eredetű izomsorvadás (SMA: Spinal Muscular Atrophy) többnyire gyermekkorban jelentkező betegség. Legsúlyosabb formájában, az úgynevezett Werdnig-Hoffman-kórban (SMA 1) szenvedő gyermekek soha nem tanulnak meg ülni sem, és a légzőizmok bénulása még kétéves koruk előtt halálukat okozza. A Fried-Emery kórban (SMA 2) szenvedő gyermekek felülni még megtanulnak, járni viszont sohasem lesznek képesek, már kamaszkorban életüket vesztik.
Dáriusnak, 5 éve sikerült őssejtbeültetésen részt vennie, ami átmenetileg stabilizálta akkor az állapotát. Budapesten (Ferencvárosban) érhető el a Schneider módszerként ismert mozgásterápia, ahová Kisudvarnokról (Dunaszerdahelytől 2 km) hordják fel Dáriust háromhetente. Ez alapja a további klinikai kísérleteknek, amelyek várnak Dáriusra.  A családban ráadásul még van két beteg kamasz gyermek, így nem könnyű az édesanyának Darius gyógyítatása.
 A helyi közösségen kívül, a szurkolói társadalom, a Dunaszerdahely, a Fradi futballcsapata és a győri ETO női kézilabdacsapata próbál segíteni. 
Most két tárgy árverésével járulhatunk hozzá Dárius orvosi kezeléséhez. A 2013/2014-es bajnokságban bronzérmes Fradi által dedikált zöld-fehér labdára és a bajnok, BL győztes győri lányok által aláírt sportmezre lehet ajánlatot tenni.
Az induló licit: 100-100 Euro. Az árverés 2014. november 23-ig tart.
Akik segíteni szeretnének Dariusnak, írjanak, vagy hívják az édesanyát: Mayer Ritát.

s.majerrita@gmail.com
Tel: 00421902538013

Köszönjük!

2014. október 31.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése