2014. április 23., szerda

Nyergesi kammunikáció avagy valóban ki-kivel és miért?



Ahogy közeledünk az önkormányzati választás időpontja fele, egyre jobban keverik azt a bizonyost, még nagyobb káosz legyen az esztergomi politikában. Aki elolvassa írásom, megérti: ki-kivel és miért kevereg!



Bejó Gábor arról értekezik április 22-i írásában, hogy közeledik a választás. 
http://bejoahibas.blog.hu/2014/04/22/latolgato_ki_kivel_miert
Én úgy tudom, hogy április 6-án ez megtörtént, az EP választás ideje május 25-én, az önkormányzati meg októberben esedékes. Így már lehet mazsolázni az esztergomi eredményekből, a számok nem hazudnak! Véleményem szerint az igazságot átírja és elhallgatja a szerző, hiszen Esztergomban nem volt olyan átütő siker, mint ami várható lett volna! A realitás volt ez az eredmény, sőt, a Fidesz 4-5%-al alatta maradt az elvárhatóaknak. Így a megújulásról szóló Bejó- örömóda, hogy a nyergesújfalui Völner Pál és György Róbert „deklaráltan szakított a Meggyes-féle örökséggel és megújult”, erőteljes csúsztatás, kammunikáció.
Meggyes Tamást félretették és ő lett mindenért a bűnbak, ez tény, de nem ő vitte egyedül csődbe a várost (26 milliárdos adósság), hanem ehhez kellettek a táskacipelők, a gittrágók, az elvtelen szolgalelkű, élősködő, sisera slepp.

Tétényi Éva vereségének ítélni ezt az eredményt több okból balszerencsés. Soha nem szabad összehasonlítani az országgyűlési választást az önkormányzatival, már csak, azért sem, mert nagyon sokszor kontraszelekció történik pár hónap alatt, és aki tavasszal nyer, az ősszel veszít, vagy fordítva.  Elég 2010-re gondolni, mikor Meggyes áprilisban jobban nyert, mint most Völner, de ősszel akkorát bukott, mint Rottenbiller!

A cikk másik jelentős csúsztatása, hogy ez a választás nem Tétényi Éváról szólt, hanem a pártokról és az esztergomi (magyar) választókról, akik a pártokat előszeretettel feledik az önkormányzati választáson. Itt az egyéniség, rátermettség, az ember számít elsősorban, nem a pártszimpátia, de a független objektivitás távol áll a cikkszerzőjétől. Ugyanis ebben az esetben arról ír, hogy az „esztergomi ifjú szocialisták az egyik legnagyobb kritikusai Tétényinek”, és nem arról, milyen mutyi vezérli az önjelölt szalámizókat a helyi Fidesz érdekei irányába. A közös pontokról, az ígért húsos fazékról, az átfedésekről írhatott volna Bejó, de nem ezt teszi. Nem véletlenül.

Oszd meg és uralkodj, ez a régi bevált taktika és a kammunkiáció (bocsánat), kommunikáció: Meggyes már Tétényivel van, hozzánk a narancssárgákhoz soha nem is tartozott, legyen ezért „új” Fideszes önkormányzat, hiszen a kormány is Fideszes, hiszen a Fidesz jó, csak Meggyes és Tétényi a rossz.

Ez a kamu, a nagy átverés, hiszen Tétényi nem mozog együtt Meggyessel, de a Szövetség Esztergomért emberei közül, ma is sokan üzleti kapcsolatban állnak a városunkat eladósítóval. Ráadásul 1998-2002-ben Fidesz kormány volt, Meggyesnek Fideszes önkormányzata 1999-től és mégis Orbánék magasról tettek az itt élők akaratára. Pillanatok alatt elő tudok szedni ez ügyben, pár Esztergom elleni döntés, szavazás eredményét, történetét, kínos részletekkel.

 Meggyessel sokat foglalkozik Bejó, de annál kevesebbet a Fideszen belül zajló helyezkedésekről. Nem olvashattam arról, hogy kik a nyergesi (idegen) akarat támogatói és kik a lokálpatrióták? Illetve a legfontosabbról nem hallottunk! Igazán, kinek a kezében van a városi gyeplő, valóban György Róbert irányít, vagy ő csak a stróman?


Értjük azt kedves Bejó, hogy erővel elvették az aranytojást tojó tyúkot Meggyestől ( Strigónium) és ő ezért harcol bosszúból, saját pártja ellen, de csöbörből-vödörbe került a város. Hiszen a valóság, hogy: Völner Pál nyergesi, Hendrik Krisztina nyergesi és lehetne folytatni a sort, hiszen a Giegler Kft-nek (Agimpex) mikor fizetnénk, akkor is Nyergesújfalu fele irányul a városi pénz. Ez várható a jövőben? Ebből megint nem Esztergom fog profitálni, régen Tatabányától függtünk, most Nyergesújfalutól fogunk, hiszen a Tivi Kft. ügyvédje, aki vezényelte és felügyelte teljesen véletlenül  az esztergomi égők kicsavarását, szintén nyergesi!

Ez tévút, nem engedheti ezt Esztergom! Meggyőződésem, hogy velünk együtt, ez sok-sok Fideszesnek ez nagyon nem tetszik, nem csak Meggyesnek! Egyszer megéltük, hogy azért lett Meggyes megalomániája támogatva, mert Esztergom volt az egyik országos pártkassza feltöltő, hiszen ma sincs komoly vizsgálat, válasz, hogy hová tűnt sok-sok milliárd!? Meggyes helyzete is stabil, nem lesz megbüntetve bűnei ellenére soha!

A kör valóban bezárult. Tétényi Éva azért indította az adósságrendezést, mert nem működtek együtt vele és erre a lépésre a törvények (!) kötelezték. Őt Meggyessel ellentétben, bizony, ha nem lépi meg, elvitte volna a rendőrség! Azok kezdeményezték volna felelősségre vonását, akik azért támadják folyamatosan, mert elindította.



Kedves Bejó Gábor!

  
Sajnálom, hogy a pártatlanságod elveszett, írásod számító párt pamflet.

Egyszerűen nyergesi kammunikáció.



Kovács Géza

2014. április 23.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése