2014. április 21., hétfő

Segítsünk Mayer Dáriusnak!


                                                                    
Mayer Ritával (édesanya) a Slovan Bratislava- DAC mérkőzésen ismerkedtünk meg, mikor a velem lévő hölgy vérnyomása leesett, ezért elájult. Mosolygós, bánatát félretevő csupa szív DAC drukker, a férfiak meg a családban a Fradinak drukkolnak. Nem tudom, honnan van ilyen ereje, még nekem is erőt ad kiállása, amit nyilvánosan itt is köszönök!
 Pedig Ritának mindennapja küzdelem, fia, Dárius 11 éves SMA beteg, akinek életéért 10 éve harcolnak. Az SMA: gerincvelő eredetű izomsorvadás. A gerincvelői eredetű izomsorvadás (SMA: Spinal Muscular Atrophy) többnyire gyermekkorban jelentkező betegség. Legsúlyosabb formájában, az úgynevezett Werdnig-Hoffman-kórban (SMA 1) szenvedő gyermekek soha nem tanulnak meg ülni sem, és a légzőizmok bénulása még kétéves koruk előtt halálukat okozza. A Fried-Emery kórban (SMA 2) szenvedő gyermekek felülni még megtanulnak, járni viszont sohasem lesznek képesek, már kamaszkorban életüket vesztik.

Dáriusnak, 4,5 éve sikerült őssejtbeültetésen részt vennie, ami átmenetileg stabilizálta akkor az állapotát. Budapesten (Ferencvárosban) érhető el a Schneider módszerként ismert mozgásterápia, ahová Kisudvarnokról ( Dunaszerdahelytől 2 km) hordják fel Dáriust háromhetente. Ez alapja a további klinikai kísérleteknek, amelyek várnak Dáriusra.  A családban ráadásul még van két beteg kamasz gyermek, így nem könnyű Ritáéknak a mindennapjuk.


Arra kérek mindenkit, elsősorban minden futballszurkolót, szurkolói csoportosulást, jó szándékú embert, támogassák a családot nem mindennapi küzdelmükben. Dunaszerdahely már megmozdult, április 27-én lesz Dáriusnak jótékonysági estje a helyi művelődési házban.


Ha Majer Dárius gyógyulását támogatni szeretnéd Magyarországról, ide lehet utalni:


Tatra Banka

Bankszámla tulajdonos neve: 

Majerová Rita (édesanya)

IBAN: 

SK4711000000002619210633

SWIFT kód: 

TATR SK BX

A kapcsolatot a családdal fel lehet venni. Kapcsolattartó neve: 


Sándor Mária (nagymama)

Kapcsolattartó telefonszáma: 

00421 904161204

Kapcsolattartó email címe: 




Valami a háttérben pár óra alatt is elindult. Az írásom közben kapom a hírt, hogy játékosok futball labdát dedikálnak Dáriusnak. Bogdán Ádám a magyar válogatott kapusa azt a stoplist ajánlotta fel licitre, amelyben Törökország ellen védett.

Kérjük mindenki segítségét!



Kovács Géza

2014. április 21.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése