2016. szeptember 7., szerda

Intermodális gazemberség Esztergomban



Gazemberség.
Akármennyire finoman fogalmazok, nem tudom másnak nevezni. Kezdem azzal, hogy hol van az itt élők akarata? Azoknak az embereknek, akik eddig is szopóágon voltak ( Vasút, Suzuki miatt) most hatványozottan fogják elszenvedni azt a „ fejlődést”, amit elsősorban felelőtlen politikusoknak, korrupt MÁV és Volán vezetőknek köszönhetünk és egy-két (?) ismeretlen strómannak, akik valószínűleg egy rózsadombi villából irányítják ezt a sok milliárdos lenyúlást!

Intermodális gazemberség, lenyúlás, faszság avagy bárhogy nevezhetjük: a vasút ás autóbusz találkozását az EU támogatja. Abban biztos vagyok, hogy így nem! Gyanúperrel kell élnünk, hogy a lespórolt tervek valósulnak meg, az EU meg valami modern, szuper, egészséges polgárbarát dolgot támogatott, és nem azt, hogy a buszvezető hónalj szagát az ablakon kinéző, közvetlen közelből érezze. ( A kipufogó gázokról nem beszélek, hiszen hipermodern buszok lesznek. Ja, nem.-sic) A hónalj szag nem túlzás, mert lesz olyan volán állás, ahol a házablak és a buszinduló között: 6-10 méter van! Meggyőződésem, hogy ezeket az adatokat az EU nem látta, lehet a 6 méter 600.  Valószínűleg arról sem tájékoztatták az EU-t, hogy minimum 7-800 embernek az ingatlana (panel 2-3 millával) kevesebbet fog érni vagy 80-100 családi ház értéke nem „csak” 2-3 millióval fog értéktelenedni.

A káros környezeti hatásokkal: zaj, por, levegőminőség, nem is foglalkoznék, mert erről környezetvédő szakemberek jelen esetben tankönyveket írhatnának, az EU felé ez is hamisított és hiányos, félrevezető lehet!

Abba a ténybe se szeretnék belemenni, hogy a Magyarországra érkező EP pénzek 60%-át egyszerűen ellopják, de azt megemlíteném, hogy „véletlenül” sok-sok mindenre most sem fog jutni. Tudom, tudatlan demagógia, kommunista akadékoskodás: hogy nem lesz plexifal.

A rendszer minden „kedves-báját” bemutatja ebben az ügyben. Az Esztergomi Városházán egyetlen képviselő tartózkodott az intermodális szemfényvesztés okán: dr. Szerencsés Gergely (Kovácsi lakótelep-Csalamádé). A polgármesternő és a testület többi tagja, egyszerűen elárulta az itt élőket. Akarva-akaratlanul, lefeküdtek a strómanok akaratának! A legfelháborítóbb talán az „érintett” képviselőnő: Tordainé Vida Katalin (Szentpál, Szentlázár, Kovácsi, Ripária) „képviselő” igen szavazata. Szerencsésebb lett volna tartózkodni.

Építkezést megkezdték, „fejlődünk”, amibe szó szerint, mi- beledöglünk.



Egyeztettek az itt élőkkel, mindenki mindent tud, az ETV és KTV „természetesen” nem volt jelen hétfőn, hiszen ez egy szép és nagyszerű dolog. Pozitívum. (Az anyátok az…) Az esztergomiak e tájékoztatás előtt, Győrben (!) találkozhattak a kivitelezőkkel, tervezőkkel, természetesen munkanapon-munkaidőben.

Lehetett volna normális megoldás, de Rózsadombon valaki kiszámolta, hogy plusz 30-40 millió is kell a több milliárdos lenyúláshoz.

Ez Magyarország 2016-ban. Kiskirályok, korrupt, hazug rezsimje.



Kovács Géza                                                      

2016. szeptember 7.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése