2015. június 28., vasárnap

Választási ígéretek és a valóság „hamarosan” városban



Talán minden nagyképűség nélkül írhatom, hogy sokan figyelnek mondataimra. Úgy érzem csak az őszinte gondolatoknak és az elvégzett munkának köszönhetjük pro ás kontra népszerűségünk. Valami azért változott Esztergomban, mert az ellenségekből-ellenfelek lettünk és MI is így tekintünk azokra, akik nem leradírozni szeretnének minket a Föld felszínéről. Ráadásul, személyes meggyőződésem, nem is kell mindenben egyetérteni, az egészséges vita pozitív dolog, előrevivő, nem ellenségeskedés. MI, minden olyan dolgot támogatunk, amely Esztergom és az itt élők érdekében konstruktivitást igényel, vagy az esztergomiak egyetértenek a városvezetés akaratával. De kutyakötelességünk szólni, ha nem, vagy csak részben, esetleg nem úgy mennek a dolgok, ahogy közösségünk szeretné!

Esztergomban a Fidesz elsöprő győzelmet aratott 2014. októberében. A szalámi taktikájuknak és a hibáinknak köszönhetően. A Fidesz győzelmét köszönhetjük az MSZP-nek, a DK-nak, a Jobbiknak, LMP-nek és a Vállalkozók Pártjának. A hatalmat megtartók rengeteg mindent ígértek, felsorolni sem tudjuk a kormány és helyi képviselők vetítését. Esztergomot és az esztergomiakat megetették, a kiéhezett városlakók mindent bevettek! Emlékeztetnünk kell erre és az elkövetkező hónapok a memóriafrissítéssel fognak telni. MI, mondjuk és kérjük, amit ígértetek! Nekünk nem lesz elég magyarázat, hogy „nagyobb bajok voltak, mint gondolták”, esetleg jövőbeli kifogásnak, hogy a migránsok elviszik a pénzt, ezért megint nem jut Esztergomra.

Üdvözlendő, hogy nem erőből esznek meg a városi vezetők, MI is csak kérünk! Egyelőre kérünk, ütköztetjük véleményeinket, annak ellenére, hogy a türelmi időszakon bőven túl vagyunk.

Esztergom a „hamarosan” város lett, amelyben kevesebb a hazugság! Romanek Etelka polgármester asszony az önkormányzati újságban fejtette ki, hogy évtizedekig ne számítsunk semmilyen nagy csodára. Ezt MI, megértjük, hiszen nagyot változott a világ pár hónap alatt is, de az esztergomiak kisebbik, de mégis nagyobbnak látszó része, azért szavazott rájuk, mert azt hitték, jön a Kánaán. Nem, nem jött és nem jön. Más a választási ígéret és más a valóság. Sokan benyalták az ígéret cunamit, most meg keserű az ébredés. A Fidesz frakció tagjai nem 10+1-en vannak, két ellenzékinek látszó képviselővel erősödtek, így 13-an dolgoznak össze.

Az egyik képviselő, aki nincs a totális frakcióban, be sem jár, a Jobbik meg egy szavazattal magára hagyatott.A szavazógép működik, miközben az esztergomiak nem tudják mi folyik a fejük fölött!

MI Esztergomiak vagyunk, kint, az utcán. Vezetésemmel a köztudatba kerültünk. Sok mindent joggal kritizálunk és mozog utánunk a kormány-testület. Tudják, olyan dolgokat vállalunk fel, amely ügyek foglalkoztatják az esztergomiakat. Ezt gyorsan beviszik, és látszólag megoldják. ( Lásd. pl. helyi járat kérdése.) A szándék dicséretes, a kivitelezés gyatra.

Július1-én, szerdán 18 órakor az Eldorádóban memóriafrissítés és a valóság kerül szóba és szembe. Őszintén teljesen csak MI beszélünk Esztergomban!

Hisszük, hogy ez lesz a független jövő.



Kovács Géza



2015. június 28.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése