2015. június 24., szerda

Végre van párbeszéd, de…



Június 23-án olvastam a Szeretgom hírportálon a „Teleház történetének részünkről nincs vége” című interjút Romanek Etelka polgármester asszonnyal illetve a mai napon hivatalos levél is érkezett a Városházáról.
Szeretnék reagálni és kiegészíteni a leírtakat. 
https://www.szeretgom.hu/content/79952-a-telehaz-tortenetenek-reszunkrol-nincs-vege
Köszönöm a konstruktivitást, de itt még mindig sokan nem értik a lényeget. Sem a képviselő-testület, sem az ez ügyben véleményt formálok nagy része. Bizottsági szinten kellene ezt az ügyet tárgyalni, de közösség illetve közösségek ügyét egyedül csak nyilvánosan vállalhatom fel. Így teljesen átlátható mit képviselek.
Nincs itt semmiféle susmus, titokzatos ingatlanhasználó. A múltban sem volt. A Teleház létrehozására, felújítására,  kulturális hasznosítására az EsztergOHM  független civil szervezet adott be igényt, amelyre kérelmet, személyem írta alá és az esztergomi képviselő-testület egyhangúlag (nem Tétényi Éva) megszavazott. (A döntést bizottsági javaslat előzte meg, a bizottságokban sem Tétényi Évák ültek.)
Az EsztergOHM civil szervezet nem jegyezték be, így nem írhattam alá nevében semmilyen szerződést! Reménykedtünk, hogy szervezetünk postai szolgáltatásra bármikor visszaadhatja a városi ingatlant, mert a hírek arról is szóltak, egyeseknek posta helyett másra kell a Budai Nagy Antal úti ingatlan. Sajnos a Magyar Posta Zrt. jelezte alkalmatlan az ingatlan postai kirendeltségnek, elsősorban a tető beázása (!) miatt. Mi, nem csak a tetőt hoztuk rendbe, a Géza Fejedelem Ipari Szakképző Iskola segítségével és esztergomi polgárok összefogásával az épület belseje is megújult, ezt használatra berendeztük. Mivel az EsztergOHM szervezet nem került bejegyzésre, semmilyen politikai rendezvény itt nem volt, de gondos gazdái lettünk a „Teleháznak” több klubbal együtt. ( Az általam kitalált név a köztudatba került.) Elsősorban a sakkozók használták a Teleházat, főleg a gyerekek, akik innen nőtték ki magukat, például Esztergomot képviselve a ma befejeződő országos korcsoportos sakkbajnokságra. Semmilyen törvénytelenség nem történt, nem kötöttem szerződést, mert nem volt rá jogom! Ha ezt megteszem, akkor követek el törvénytelenséget. A képviselő-testület (!) követett el egy műhibát, de ez nem ingatlanpanama, visszaélés, korrupció. Nem szeretnék cinikus lenni, de műhibájukkal véletlenül jót tettek.
Pechünk, hogy az EsztergOHM ügyeiben személyem járt el és az Esztergomi Sakk Club elnöke is én vagyok. A döntéssel az a probléma, hogy a sakkozók így duplán fizetnek, még ha részletre is. Fizetjük a plusz részletet, a tárgy havit és tulajdonképpen sok-sok plusz munkát ad ezzel a testület az egyesületnek, pedig a sakkozók csak sakkozni és versenyezni szeretnének! Ráadásul még mindig nem értem: a sakkozóknak mi köze a szerződés nélküli múlthoz? Nekem van, de én is jóhiszeműen jártam el. Kollektívan meg büntetni, főleg miattam, hát nem is tudom, ennek Esztergomban rossz üzenete van.
Köszönjük, hogy Romanek Etelka polgármester asszonyék partnerek, lett párbeszéd, de mi is megoldásra törekszünk. Sakkiskolásaink és egyesületünk segíti a július 4-i szenior regionális sakkbajnokságot és augusztusi Szent István Kupát. Szervezünk, tesszük a dolgunkat, októberben újra FIDE nemzetközi sakkverseny érkezik Esztergomba.
Mi vagyunk.                                                        

Köszönettel:
Kovács Géza

2015. június 24.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése