2015. március 25., szerda

Esztergom: Mi van a mélyben?


Az őszi önkormányzati választás előtt ismertük Párdányi Miklós édesanyjának az ügyét, mivel egy temetői alkalmazott bejelentést tett és a rendőrség is nyomozott. Tétényi Éva polgármester asszony tisztában volt a Brutsy család kriptájának titkával, ahogy a sorok írója, de nem csináltunk belőle palávert, mert MI függetlenek, tisztán, sportszerű eszközökkel, elvégzett munkával szerettünk volna győzni, nem mások lejáratása által.  Hittünk az emberekben, a bölcsességükben, pedig ez az egyetlen ügy, elég lett volna a városi Fidesz pokolra küldésére, hiszen Esztergomban kizárólagosan a múltban a Fideszhez tartozó Kegyeleti Kft. temetkezhetett.

Ráadásul az önkormányzati választáson a Kegyeleti Kft. volt vezetője „függetlenként” (!) és a temetkezés Fideszes felügyelő biztosa-teljesen véletlenül-a sorok írójával egy választókörzetben indult az önkormányzati választáson! (Így lett mellettem a szalámi-taktikának még egy független jelöltje.)

Tétényi Éva polgármester asszony 2014. nyarán magához kérette Hendrik Krisztinát a Strigonium Zrt. vezérigazgatóját és az ügy azonnali kivizsgálását kérte. Napok és hetek alatt semmi sem történt, a hónapok is teltek, még sem lett a kampány része a jegyzőkönyv ami a következőt tartalmazza. R. T. sírásó közölte: tudomása van arról, hogy 2010 telén a belvárosi temető 2/a parcellájában a Brutsy család kriptájában a temetői munkások „felsőbb utasításra” kivették az előző nap eltemetett Párdányi Rudolfné koporsójából a holttestet, az elhunytat a földre helyezték, a koporsót pedig a felszínre hozták, majd értékesítették. A kriptát ezt követően néhány méter mélységben lebetonozták. A már eltemetettek így a betonlap alá kerültek, a családtagokat a jövőben csak az e feletti részbe helyezhetik.

Párdányi Miklós 4 évvel a temetés után értesült a kegyeletsértésről Merényi Tamástól, aki azóta már nem dolgozik a Strigoniumban.  Merényi-anno- cégvezetőként igyekezett utánajárni azoknak a városban terjedő pletykáknak, amelyek szerint a korábbi években számos gyanús ügy lengte körül a Kegyeleti Kft. működését. E belső vizsgálat keretében hallgatták meg a temetői dolgozókat, és így derült fény a 2010-es koporsólopásra. A Komárom-Esztergom megyei Rendőr-főkapitányság, sokáig nem tett semmit. Az Ügyészség mintha nem értette volna, hogy a kegyeletsértés nem évül el soha, mellébeszélt sokáig. Nem a lopás és annak az értéke a lényeg (bár az sem kevés, főleg, ha ez nem az egyetlen ügy).

Fordult a kocka, amelynek mozgatórugóját értem, de erről később egy másik írásban.

2014. december 15-én az esztergomi közmeghallgatáson kérdeztem Romanek Etelka polgármester asszonyt a városi temetkezésről : Mi van a mélyben?


2015. március 30-án, hétfőn 12 órakor választ kapunk mindenre a Belvárosi Temetőben. Hivatalos emberek, közjegyző és a családtagok előtt végre kinyílik a kripta. Esély van az igazság megismerésére. A tanúvallomás igazolódik, akkor annak további vizsgálatoknak és felelősségre vonásoknak kell lenni a következményének!

MI, a család mellett, hogy Párdányi Rudolfné végre békében nyugodhasson.


Kovács Géza

2015. március 25.

1 megjegyzés: