2015. március 17., kedd

A MI Esztergomunk egy őszinte város?


„A hazugság a gyöngék fegyvere.”

( Jókai Mór)                                    
 RTVE, interjú Romanek Etelka polgármester asszonnyal. Nehéz volt végigszenvednem. A lényege az egésznek az öntömjénezésben bújtatott ígéret cunami, amit megszoktunk Meggyesék ideje alatt. Most ez a „Esztergom régi rangjának visszaszerzése” nevű fedőnév alatti médiakampány, amelyben partner sajnos több meghatározó véleményt formáló hírportál, így a Szeretgom is.
Nem az a baj, hogy nem egyformán látjuk a történéseket, hanem az, hogy a városi ellenzék, amely ráadásul szerintem még mindig nincs kisebbségben (!), egyszerűen minden szinten ki lett rekesztve. Elég a bizottságokra vagy az egyoldalú médiára gondolni. Romanek Etelkáék ( Hernádi Zsolt-Kiss-Rigó László) azt jól megérezték, hogy a média mekkora hatalom. Tétényi Éva ezt rosszul ítélte meg, ebből lett is nagy sértettség, aminek a levét Esztergom itta meg. Úgy gondolom az esztergomi Városházán ráadásul nincs is valódi ellenzék, az a utcára szorult! Ebben nem Tétényi Éva hibás, hanem a Fidesz taktikáját kiszolgáló egymással acsarkodó egyívású pártok.
Lehet, hogy vannak pozitív változások Esztergomban, sőt, biztosan! Viszont most totális lehetősége van Romanek Etelkának. Vele a kormány, a testület, a bizottságok, média, szóval minden! De senki nem beszél arról, hogy milyen örökséget kapott Tétényi Éva, attól a Meggyes Tamástól, akitől Romanek Etelka, sem testülete a mai napig nem határolódott el. Tessék befejezni a mellébeszélést! Új útra nem lehet lépni, ha nem nevezzük meg a főgondokat és okozóikat, elszámoltatás nélkül nincs jövő. Az elhallgatás, nem más, mint a mutyi! Esztergomot nem Tétényi Éva vagy támogatói tették tönkre. Nem MI Esztergomiak vagyunk a bűnösök a 25 milliárdért, de ha a Meggyes-féle utat akarja járni az „új” vezetés-erre jelek már vannak- akkor ismét hatalmas hibát követ el a Fidesz. Nagyon sok esztergomi úgy éli meg, hogy R. E. nem a polgármestere (egyszerűen nem képviseli, nem áll vele szóba), országgyűlési képviselője nincsen, vagyis az nyergesi, ráadásul ezek még egymással is harcolnak. Elég a Strigonium ügyeire gondolni. Tétényi Éva vagy támogatóinak vagy a sorok írójának ekézése, nagyon jó reklám. A kontraszelekció még jobban építeni fogja a pártatlan, se nem jobb, se nem baloldali jövőt, így bevallom: engem (minket) ez nem zavar.
A valódi gondok megnevezése nem történik meg. Nem a közhangulatot halljuk, látjuk vissza, a mély, az ezerfejű cézár továbbra is, még jobban elégedetlen! Ezekről nem hallunk az RTVE-ben, KTV-ben, a Szeretgom most nem megy bele olyan ügyekbe, amelyek itt játszódnak le és lehetne róla írni. A szélárnyékot választókat megértem, de kell beszélni az arroganciáról, az alkalmatlan emberek szerencsétlen megnyilvánulásairól, mert ezek már Romanek jelen kori hibái. Aki erről nem beszél, szerintem az nem hiteles.
Remélem tévedek, és Romanek Etelka megtiszteli például az esztergomi kereskedőket és őstermelőket. Az áldatlan állapotokról, az anarchiáról, a stílusról, nem az ott dolgozók tehetnek. Szerettem volna ott lenni, hivatalos ügyek miatt, sajnos nem tudok, de aki tud, menjen el. MI Esztergomiak képviseltetni fogjuk magunkat és tudjuk kinek van igaza.  
 Meghívó Romanek Etelka Polgármester Asszonynak! 

Tisztelt Romanek Etelka Polgármester Asszony!

Március 18-án, szerdán 12 óra 30-kor nyílt piaci fórum lesz a Simor János utcában, az Ipartestület székházában. Sáska János a kereskedők, őstermelők nevében meghívta a pénzügyi osztályvezetőt, a megbízott piacfelügyelőt és mindenkit, akit érint, felháborít a piacon kialakult áldatlan állapot. MI Esztergomiak ezért tisztelettel várjuk Önt is! A piacfelügyelő kinevezése vagy például Sztojka Lajos ámokfutása, szerintünk Önnek is köze van, Önre is tartozik. Várjuk szeretettel, hogy a problémákat és a valóságot Esztergom első embere testközelből megismerhesse.
Köszönjük előre is együttműködését!
MI Esztergomiak


Kovács Géza
2015. március 17.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése