2015. március 3., kedd

Szelfizz a halál fölött



Selfie (Szelfi): önfotó, vagyis a fényképet szerzője önmagáról készíti. Általában mobiltelefonnal. Selfie (magyarul: szelfi a legelterjedtebb elnevezés, miközben Kazinczy forog a sírjában) egyre visszataszítóbb sok normális ember szemében. Elmebeteg viszont több van, ennek ellenére a sarkából kifordult társadalmunkban –lehet- én leszek a hülye az írásom miatt. A szelfit (önfotót, öncsit, éncsit) mindenhol minden időszakban nyomják a gátlástalan egoisták.

Az Amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Ügynökség (National Transportation Safety Board – NTSB) által lefolytatott vizsgálat kiderítette, hogy a 2014. május 31-én, a coloradói Watkins közelében lezuhant repülőgép pilótája és utasai szelfiket készítettek és emiatt a pilóta sem koncentrált megfelelő mértékben a gép irányítására. Újpest-Fradi meccs előtt megszúrt lilának is az első az volt, hogy miközben az aluljáróban feküdt vérében, magát szelfizze.

De most a napokban, Esztergomban történteket szeretném új dimenzióba emelni. Többen megkerestek, nézzek utána az úgynevezett Fürdő kanyarban történt motorbalesetnek. Semmi sumákság nincs a történetben, nem politikus vezette a műszaki nélküli járgányt, kábítószer sincs az ügyben, Meggyes Tamásnak és Romanek Etelkának sincs köze hozzá.  De undorító dolgokba ütköztem az ügy körbejárása kapcsán.

A szelfibe!

A súlyos baleset után, többen is voltak, akik segítség helyett a csodamobilokat vették elő az esztergomi főutcán és kattogtattak. Magukat, hogy ott vannak! A képek pillanatok alatt a világhálón voltak, hamarabb, mint a balesetről a telefonhívás befutott. A vér folyt, a két sérült halál közeli állapotban, de megörökítve. Meggyőződésem, hogy erről az érzéketlen bunkóságról a szenzációhajhász média tehet, akik ebből élnek, közben átnevelték társadalmunk gondolkodását!

Nézzél barom, valósíts meg önmagad, adj hírt és szarj le mindent!


A mai napig bánom, hogy Fradista és szurkoló barátaim (akiknek nagy része Budapestről jött Esztergomba lapátolni) visszafogtam, amikor az esztergomi nagy árvíznél kérdőre akartak vonni pár tetűt. Kiöltözve, körömcipő, kiskutya, fagyi és szelfi a töltésen.

A Dunát meg alig tartották a homokzsákok.

Ilyenek lettünk emberek.

Emberek?


Azoknak a kezében segítség (lapát) volt és nem mobil.



Kovács Géza

2015. Március 3.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése