2014. augusztus 30., szombat

Edit néni! Esztergomot nem Kovács Géza tette tönkre!...

Esztergomi piac pénteken, agora a köbön. Több frontos népgyűlés. A polgármesterjelöltek száma abnormális, bár mindenki tudja teljesen kétesélyes ez a jelenlegi hétismeretlenes egyenlet. Néha úgy érzem magam, mintha a cannes-i filmfesztiválon lennék, villannak a vakuk, egymásba érnek a tv-kamerák, mohó, szenzációhajhász újságírók kérdezik Tétényi Évát és Romanek Etelkát. Gál, a helyi nagykörúti baloldali feketebárány, az MSZP „függetlenje”- mivel a kutya sem kíváncsi rá- összepakol segítőjével. Kárörvendően röhög az ezerfejű cézár, vonul a Fidesz üdvöskéje egy-két narancssárga képviselőjelölttel.
 Mindenkivel jóban vagyok, legalábbis próbálok. Aki nem bántott, azt én sem, így Reginával is beszélek egy sort, ő áll a Fidesz kampányasztal mögött, megegyezik abban a véleményünk, hogy nő vagy-vagy nő lesz Esztergom polgármestere. Most is az, nem is akármilyen, bár a „független civilhetes” főszerkesztő véleményével szemben, én a NŐKET (igen nagybetűvel) az agyuk működése, bíróképessége, talpraesettsége révén értékelem, nem a külső jelek alapján. Mindkét nő nagyon rendben van, de a sorok írója csak Tétényi Éva szellemi képességét, munkáját ismeri, így elfogult.
Erős Gábor labdarúgó játékvezetővel váltok pár szót, megegyezik a véleményünk abban, hogy nem a sárdobálás ideje van, Esztergom másra vágyik. Erről eszembe jut, hogy a sárdobáló megélhetési gazemberek, akik Esztergomot eladósították, a mai napig nem kértek bocsánatot azon esztergomi polgároktól, akiket szó szerint megnyomorítottak. Gondolok pl. a Szent Istvános tanárokra- diákokra, lokálpatriótákra, akik kimondták idejüket megelőzve: „Meztelen király romlásba és nyomorba dönti Esztergomot!”
A szentgyörgymezői kormánypárti elmondja, tudja és látja sportmunkánkat, nem is érti miért nem támogatott a példaértékű, a sikeres. Tudom a választ, kirekesztően beteges volt a városvezetés 2010 előtt és Tétényi Évával szemben 2010-2014 között is, még mindig Pál Györgyök, Kálmán Sándorok döntöttek, akik továbbvitték és járták a 2010 előtti meggyes-utat! Ezért bízni most sem lehet pártjukban, hiszen egymást is eszik, nem is kicsit. Sugár útról Edit néni pattan elém, aki egy szintén 80 év körülit rángat maga után: „gyere, itt van Etelka!”
Mielőtt elmegy mellettem azért mocskolódva a Szent Anna plébániára járó asszony, olyat mond nekem címezve, amit, ha leírnék, elpirulna a papírlap. Meggyes anyuka is büszke lenne hívőtársára. Válaszként csak annyit mondok mosolyogva: „Edit néni, fejezze be, nem én loptam szét  Esztergomot”. Közben arra gondolok, ezt a vak gyűlöletet, kitől tanulhatták?
Meggyestől? Kiss-Rigótól?
Vagy alapból ilyenek?
Nem tudom. De azt igen, hogy Romanek hallgat. Nem követte meg azokat, akik áldozatai voltak az elmúlt években a beteges esztergomi Fideszes önkénynek, így ez az út továbbra is a meggyes korszakot vizionálja.
Elég Romanek Etelka vicsorgó, szitkozódó híveire gondolni.
Kovács Géza
2014. augusztus 30.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése