2018. november 27., kedd

Mentő 693 méter 23 perc alatt!


Miért nincs rendben Esztergom és térségének orvosi ellátása! II.



Tényekről írok, amire tanúk vannak, köztük egészségügyi dolgozók is. Balszerencsék sorozata kellett családi tragédiánkhoz. Édesapám amikor rosszul lett 2018. július 23-án, mentőt hívtak időben a Baross Gábor útra. Még él mikor hívják az életmentőket, a helyszínre siető háziorvos időben segít, újjáéleszti. Várják a mentőket, akik sehol nincsenek. Az Esztergomi Mentőállomás 693 méterre van, autóval 1, gyalogosan 5 perc. Telnek a percek, újjáélesztés, apám bordái miközben törnek a tehetetlenség öli a reményt. Az idő most gyorsan szalad, 8 perc, 13 perc, még mindig sehol a segítség. Az újjáélesztés után apám, kb. még 5-6 percig él, de a mentőben az injekció, amely megmenthetné. A 23. percben (!) végre kiérnek 693 méterről (!) a mentők, de akkor már hiába. Rendben érkezhettek volna a megcsúszott intermodális szemfényvesztő építkezés ellenére, hiszen Hősök tere-Kiss János út-Baross vagy Hősök tere-Kiss János út-Virágos utca-Budapesti utca is 1-2 perc mentővel.
Nem így történt, mert nincs rendben Esztergom és térségének orvosi ellátása! A mentősök állítólag a Budai Nagy Antal út 28-nál az Esztergomi Gyermekotthonnál keresték a Baross Gábor utat. (?) Ezek a szomorú tények számtalan megválaszolatlan kérdést vetnek fel, de tudjuk, hogy ellenünk a téves diagnózist felállító és EKG-t nem készítő Dr. Alena Suchanova és az őt alkalmazó nonprofit cég követte el a halálos főbűnt, de Esztergom Város Önkormányzata, a Járási Hivatal még mindig nem végzi édesapám halálával kapcsolatban a munkáját, hogy senki ne járhasson hasonlóan!
...
(Folytatjuk)

Kovács Géza
2018. November 27.

4 megjegyzés:

  1. gyermekeink s családtagjai sinylenék véleményem,Nem teszem kí őket ennek.NEKTEK RÉSZVÉTEM.SAJNOS BEJŐTT ( ne szólj szám nem fáj fejem.) korszakba kerültünk.

    VálaszTörlés