2018. május 28., hétfő

Miközben orrba-szájba avatunk, lesz..juk a meglévő kincseinket!

Szégyellhetjük magunkat! Igen, MI, úgy egészében nagybetűvel Esztergomiak.  Tudom, hogy teljes értékválságban sodródunk, fizikailag és lelkileg is a magyarság többsége egyik napról a másikra él, de ez nem ment fel minket az alól, hogy nincs és ne legyen értékmentő és értékőrző reflexünk! 


Május 27-én a Hősök napján avattunk Esztergomban, újra és újra. Képben nem vagyok, hogy mit, pedig talán nekem még van egészséges felelősségtudatom a jövő generációja felé. Azt olvasom, hogy I. világháborús emlékművet a Csalamádé temetőben adtunk át, mintha eddig az nem lett volna városunkban. 
Egy-két embernél nem volt több ezen a vasárnapi avatáson, mert hír, tudósítás, beharangozó nem  volt! Igaz az is, hogy 2017. január 20-án is avattunk, miközben az 1927-ben Lányi Dezső szobrászművész által készített Hősök téri I. világháborús emlékmű, amit Horthy Miklós avatott romokban, a szétesés előtti állapotban! 
MI Esztergomiak így vagyunk a műemlékeinkkel. Nem becsüljük őket, nem is tudjuk, hogy léteznek, de vezetőink avatni azt szeretnek! Ne orrba-szájba avassunk csak újat, hanem becsüljük meg az értékeinket és őrizzük meg a régit.
Köszönöm:

Kovács Géza

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése