2018. június 6., szerda

Hajléktalan park a vasútállomással szemben


Esztergomban nincs Hyde park, ahol szabadon beszélhetnénk.  A facebookon sem lehet az igazságot leírni, mert kommentért –mint a pajszeros Meggyes ideje alatt- a „független” Esztergomi Városi Bíróságon találhatod pillanatok alatt magad.  (Erről ősszel, mert úgy látszik az Esztergomi Városi Bíróság és Ügyészség újra a politika szolgálatába állt és az helyett, hogy haza zavarná az árokásó „sértettet”, húzza a semmire az időt.)
              ( Fotó: Civilhetes. A testület -rendelettel-a sárga színre szorítja a hajléktalanokat.)
Hyde park helyett az esztergomi testületnek köszönhetően kaptunk az intermodális szemfényvesztés közvetlen közelébe egy hajléktalan parkot. Jó lenne, ha a képviselők ott a messzi belvárosban megértenék,  Bayer Zsolt után szabadon, hogy nem kellene velünk itt élőkkel folyamatosan kiba..ni! Mintha nem lenne elég nekünk ez a zűrzavar, éjszakai építkezés, felfordulás, anarchia, amit a MI megkérdezésünk nélkül ránk erőszakoltak, még az agresszív fedél nélkülieket is a Kovácsi lakótelepre zúdították.
Itt alszanak és verekszenek az ágynak használt padokért (!) az ittas hajléktalanok délutántól-reggelig.
A Budai lakótelepen áll a bál, van ingyen cirkusz, rendőr nincs. Maguk után nappalra szemetet és szennyt hagynak az új honfoglalók, nem elég nekünk az intermodális munkásainak a szemete, mocska, amit a Baross Gábor, Sugár úton lakók takarítanak el esténként!  Szégyen amit kaptunk a testületnek köszönhetően,  senki nem képviseli polgári érdekeinket.
Lenne Speakers’ Corner (Szónokok sarka) a MI hajléktalan parkunkban felállnék egy ágyra ( bocs: padra-sic) és megkérdezném a magukat semmit tevéssel vádoló (  de nekünk ártó),  közben szépen gyarapodó politikusoktól: Miért a mi életünket keserítitek meg, hiszen nem is itt laktok?

Kovács Géza

2018. Június 6.  

3 megjegyzés:

  1. Szerinted mi lehet a megoldás? A probléma adott , valahol aludniuk kell és ha felvetretted a problémát akkor megoldást is prezentálj..uszitani gyülölködni a FIDESZ vezette Polgármesteri hivatal stilusa...Te emelkedj felül ezen az aljas közegen és várjuk a megoldásoodat is..

    VálaszTörlés
  2. Megoldás? Tényről írtam. Ne ide jöjjenek, hiszen itt élünk. Itt ülnének a nyugdíjasok a padokra, itt játszanának a gyerekek, stb., stb. Nem mondhatom, hogy máshová menjenek ( mert ezzel másoknak okozok gondot). Nem gyűlölködtem. Másodrangú polgároknak lettünk elkönyvelve, azt mondták, mi panel lakásokban lakunk, mi vállaltuk ezt az életformát. ( Milyet is? Te ezt érted?) Miért lehet velünk bármit megtenni? / Ahol nem zavarnak embereket, csak van ilyen, krízis központ, könnyű szerkezetes sátorral, felügyelettel megoldható szerintem. Nem nagy költségből, legalább nyáron./

    VálaszTörlés
  3. ..és bevallom, félek a jövőtől is...A nyüzsi a pörgés ide vonzza őket. Őket is...

    VálaszTörlés