2020. augusztus 14., péntek

Nemi erőszak Esztergom belvárosában

 A mai napon több órám a nyomozással telt, hogy valaki informálja végre az esztergomiakat mi történt múlt hétvégén a városunkban. Nem akárhol, nem kieső részen, valamelyik külső ipartelep kerítése mellett, hanem totál a városunk szívében.

Nem hallhatjuk a rendőrségi szóvivőt, a Városháza kommunikációja is hallgat, így a tényeket tőlem olvashatják. Ellentmondó sajtó hírek után, akkor jelentsük ki, nem pénteken, hanem szombaton körülbelül hajnali 3 óra magasságában a régi piac elején a Simor János út elején ott a padoknál, bokroknál, megerőszakoltak egy fiatal nőt.  Ez a szomorú tény.

Ne kezdjünk áldozat hibáztatásba, meg miért volt a padon mellette ittas állapotban a társa, a történtekről beszéljünk. Nincs drog az ügyben közvetlenül. A Simor János páratlanból hívják a lakók a rendőrséget, a nő védekezését és kiabálását meghallották. A járőrök gyorsan kiérkeztek és az erőszakot elkövetőt a helyszínen elkapták. Az erőszakot elkövető társa bemenekült egy társasházba, de őt is előállították. 

Információim szerint feljelentés történt, nőgyógyászati vizsgálat az erőszakot megerősítette. A 20 éves büntetett előéletű elkövető letartóztatását indítványozta állítólag a rendőrség, de jelenleg-számomra érthetetlen módon-szabadlábon van.

Ennyit tudok biztosan a számomra érthetetlen történetből. 

Elsősorban azt nem értem, hogy egy hete miért a pletykákból táplálkozik Esztergom, hol van a közvélemény tájékoztatása?

Miért akarják szőnyeg alá söpörni az ügyet? Kinek áll érdekében a súlyos bűncselekményt elhallgatni vagy eltusolni? Miért nincs a belvárosunk bekamerázva, hiszen erre milliókat költöttünk? Miért akarja Esztergom választott tisztségviselői a valóságot elhallgatni, hiszen jön a hosszú hétvége, nemzeti ünnepünk, de úgy látszik a város "bájos szeplőtelen jó" közbiztonsága az elsődleges a valósággal szemben.

...

-Figyeljünk és vigyázzunk egymásra! 

Kovács Géza

2020. Augusztus 14. 

   

1 megjegyzés:

  1. "Miért akarják szőnyeg alá söpörni az ügyet?" - Azért, mert az elkövető cigány származású volt. Úgy, mint az ország többi részén is az elkövetők ilyen és más esetekben is nagyrészt ők. Ha magyar ember követ el bűnt, azt rögtön látni a tv-ben és kap is letöltendőt. Az ilyen kérdéseket a magyarellenes bíróknak, jogászoknak stb. kell feltenni, meg a "két hét alatt rend lesz" nemzeti kormánynak. Bár választ ne várjunk tőlük. Ideje lenne felébredni. Ez megy mindenhol, nem csak Esztergomban.

    VálaszTörlés