2020. augusztus 17., hétfő

Kamu, mert nem olvasni a "normál megszokott oldalakon"

Az igazság a valóság ellenőrizhető tényei és az arról szóló állítások megfelelése egymásnak. Ezt a világban nagyon sokan feledik, de Magyarországon is nagy baj van a fejekben.
Pénteken jártam utána, hogy mi történt Esztergomban a belvárosában, de voltak, akik azonnal sokkal jobban voltak tájékozódva és magabiztosan ontották "okosságukat". A fake newshoz hozzászoktatott csak állampolgárok azt feledik, hogy a"normális megszokott" oldalakon leírtaknak a nagy része a gondolkodásukat befolyásoló agymosás, terelés.

"Nincs hivatalosan megerősítve. Szerintem kamu."
"Én is úgy vagyok vele, hogy kamu, mert sehol nem olvasni róla és arról sem hallottam ezidáig, furcsállom, hogy nem látni "normál megszokott" oldalakon.."
"Kamu, nézzél rá, mire kattintasz. "
"Nem láttam a tv-ben, nem olvastam az újságban, ez csak szenzációhajhászás..."

Idézheted a rendőrséget, a szavazógépnek használt elbutított társadalom nagy része, akkor sem látja be, hogy tévedett, sőt, még sértve érzi magát, mert NEM az IGAZSÁGHOZ szokott. Ahhoz szokott, az a igazság, amit neki beállítanak annak, miközben Orwell forog a sírjában.

A tény: "Az Esztergomi Rendőrkapitányság szexuális erőszak bűntett elkövetése miatt folytat büntetőeljárást egy 20 éves férfi ellen. Az esztergomi nyomozók a tettest gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrség az ügyben a a nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb tájékoztatást nem ad."

Tudom, hogy az igazság a legvitatottabb filozófiai fogalom, de könyörgöm, hogy használjuk már az agyunkat. Nem volt benne a tv-ben, akkor is lehet igaz, ha az újság nem ír róla, akkor még létezhet az, ami nincs a lapokban. Illetve fordítva! Olvastál, hallottál a legtöbbször a Bástya előtt kéregető Kósa lány erőszakos haláláról? A Várhegyen találták meg, azóta sem tudjuk mi történt vele! Találgathatunk, de a tény, hogy már nem koldul és nem betegségben hunyt el, ahogy sok-sok éve a piacon sátorvasakat állító Misi. Számtalan ilyen ügy van. Olvashattál a napokban a darabolós gyilkosról a "normál oldalakon", sőt, a tv-ben is benne volt és az újságokban, de nem csak ez történik. Nem minden van a "normál oldalakon" tv-ben, újságban! Sőt, ami ott van, azt SZELEKTÁLJAD! 
(Gumicsont, elterelés, fake news. stb., stb.) 
Gondolkodjál, járjál utána, mindig keressed az igazságot. 
Vagy éljél birka módjára, de akkor felejtsed el az írást, SZAVAZÁST, MERT már NEM GONDOLKODOL és főleg nem OLVASOL. 
Csak létezel, skatulyázol és kritizálsz. 
A "normál elvárásoknak" megfelelően. 

Kovács Géza
2020. Augusztus 17.    
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése