2020. augusztus 23., vasárnap

Hernádi és Völner megmondja nekünk mennyit fog fialni a disznó!

 

                                      ( Civilhetes fényképe)

Az idősebbek emlékezhetnek Hofi Gézára, aki zseniálisan mutatta be az 50-es éveket. Ekkor sűrűn mentek le falura Józsi bácsihoz és megmondták neki, hogy a disznaja mennyit fog fialni. A tervgazdálkodás 14-et várt el, de nem született csak 10. Hamisították a statisztikába a "valóságot" ezért beírtak helyben 11-et, majd a járásnál 12-t, a megyében még egyet rá hazudtak, az már 13, aztán jött a központi bizottság fent, akik 14-re javították a valóságos 10-et.  A "14" malacból 10 darabot exportáltak, míg a népet a megmaradt "4-el" megetették. 

Zengett-zúgott a minden szép fentről a tribünről sikerpropagandaként. 

Tisztelt Hernádi Ádám Polgármester és Völner Pál Képviselő Urak! 

Tessenek már az esztergomiaknak megmondani, az IMCS átadáson látható modernebb buszok, hol vannak? Azok, amelyek maguk mögött álltak biodíszletként? Azok a légkondis gépjárművek, tudják, amelyiken nyílik is az ajtó és a füstöt sem okádják annyira, mint azok amelyek lerobbannak Esztergom főutcáján a forgalomban? Hová tűntek ezeknek a buszoknak a szépséges egyenruhás, vasalt inges kisuvickolt cipőjű vezetői? 

A tervgazdálkodás közbe szólt? Esetleg Rákosi? A XXI. század Önök szerint az, hogy hazudnak nekünk valamit és azt mi megesszük?

Szomorúan jelzem Önöknek, hogy nem a XXI. századba léptünk. 

Ez  szerintem újra 1953.

Kovács Géza

2020. Augusztus 23. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése