2019. május 22., szerda

Fényes nappal nyilvánosan közösülnek, dolgukat végzik, szemetelnek

Megdöbbenek és még jobban magam alá kerülök, amikor olvasom a hozzám érkezett panaszos leveleket. Lehet, túl érzékeny vagyok, de a közelgő Trianoni megemlékezés miatt, felelősnek érzem magam a városi közalapotokért, pedig a történtekért, nem az enyém a szégyen. Június 4-én hagyományos megemlékezést tartanánk a 99 évvel ezelőtti trianoni tragédiánkról az esztergomi Hősök terén a Lányi Dezső szobornál.
Az 1927-ben avatott I. világháborús szobor is romokban, de most a 2019-es jelenlegi városi közállapotokról számolnék be. A környékbeli lakók és szemtanúk arról számolnak be, hogy egyesek nem csak a műanyag boros palackjaikat és más szemetüket hagyják itt mindennap, hanem finoman szólva: itt élik nemi életüket fényes nappal, vizelnek és ürítenek. A gaz a rendezetlenség nem elsősorban a hajléktalanok műve. A nyilvánosan közösülő és dolgukat végző emberek nem csak azért háborít fel, mert hősi halottaink emlékművénél teszik, hanem a  problémám, hogy közvetlen közelben a gyermek orvosi rendelő, a Mindszenty József Katolikus Általános Iskola és Óvoda illetve a Szent Anna  Plébániatemplom.
...  
2018-ban egy magáról semmit nem tudó részeg embert kellett június 4-én arrébb raknunk kezét-lábát megfogva, mert nem volt segítség. Egy másik napon egy ittas nő úgy feküdt félmeztelenül a lépcsőkön magatehetetlenül, hogy a blúza a nyakában volt. Úgy látszik-a beszámolók alapján- azóta a közállapotok csak romlottak. 
...
Tisztelettel kérem az illetékeseket, jön május utolsó vasárnapja, a Hősök napja, hozzák rendbe az esztergomi Hősök terét! Figyeljenek oda, akiknek a dolga, hogy ne a Hősök terén éljenek és végezzék a dolgukat emberek! ( Egyik téren sem.)  Minden környékbeli lokálpatriótának köszönetet mondok, akik naponta (!) mások helyett szedik a szemetet, sajnos nem ők kapnak hat havi jutalmat! 
...
-Az én szememben ők is hősök.
Köszönjük!

Kovács Géza 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése