2019. május 12., vasárnap

Fidesz vagy Cserép János?


Rég írtam, de úgy látom igény van rá. Van aki viszont ezt nem szeretné, kaptam is fenyegetést, hogy ne írjak! :)
Mivel megijedtem, ezért olvashatnak.
Bolond ez a világ választások környékén, frusztrált, felheccelt emberek aktivizálódnak, a politikai megrendelések szaporodnak miközben a pártok az országgyűlési megmérettetés után az EP választásra készülnek.
Esztergomot viszont most nem a pártok hozzák izgalomba, hanem az összefogás lehetősége és a lokálpatrióta Cserép János jelölése polgármesternek.
Vizsgáljuk meg az 1990-től eltelt 29 évet, legyünk kritikusak, lássunk. Könözsy László a KDNP támogatásával 1999-ig vezette Esztergomot, majd megbukott. Nem sok vizet zavart, nem is történt semmi Esztergomban. Mi vezetett akkor a bukásához? A bazilika parkolója erről többet tudna mesélni meg az Egyesült Államokból hazatért, megtévesztett Végvári Vazul, akinek reverendájából előbújt Meggyes Tamás (Fidesz). A paktumos világunknak köszönhetően az 56-os hős Vazul atya után a kiegyező Kiss-Rigó László és Meggyes Tamás szerezte meg a politikai hatalmat. 
Meggyes semmivel nem volt jobb és  tanultabb, mint Könözsy, de politikai vénáját nem lehet vitatni. Ráadásul 2000 körül-szerintem- még egészségileg is rendben volt Meggyes Tamás, leszámolni akkor még nem akart a gondolkodókkal. Viszont egy idő után megalomániás lett, kifordult magából frakció társaival együtt Esztergomból poklot varázsolt. A másként gondolkodókat az esztergomiak adóforintjaiból Meggyes utasítására üldözték, ellehetetlenítették. Ilyen áldozat volt Cserép János is, ahogy nagyon sokan. Meggyes Tamás bukása hatalmas lett, a független Tétényi Éva nem véletlenül nyert  2/3-1/3-ad arányban. Az esztergomiaknak elege lett Meggyesből, de 2010-ben azt gondolták a hiba nem a Fidesz, csak Meggyes, ezért a fideszes képviselőket nem váltották le. A jó képességű, rátermett, tehetséges Tétényi Évát a 10 fős Fidesz frakció blokkolta így 2010-2014 a politikai patt állapotát hozta, mikor a helyi Fidesz Esztergom érdekei ellen tett, minél rosszabb Esztergomnak, nekik annál jobb!
Ennek ittuk meg a levét, minden esztergomi tudja, hogy miről beszélek. Tétényi nem nyert 2014-ben, mert a kormánypártiak megosztást generáltak és a pártok nem véletlenül pártoskodtak. A helyi hülyéket nem is kellett aktivizálni, de ne feledjük, hogy voltak júdás pénzért megvett kakukkfiókák 2014-ben is!
Romanek Etelka 2014-től polgármester Esztergomban, ő azt gondolja független, de a a jelölő szerve a Fidesz. Felhasználták, nő kellett a nő ellen, a hangsúly és a döntés az újra 10 fős Fidesz frakciónál.
De itt álljunk meg egy pillanatra!
Kié a hatalom Esztergomban és mióta?  A második kérdésre a válaszom, hogy 19 éve a Fidesz vezeti Esztergomot, előtte is ott voltak.  Nem Semjénék ették meg a Fideszt, így azt mondhatom: Esztergomban minden jó és rossz a Fidesznek köszönhető.
De ki a Fidesz Esztergomban? Az esztergomi emberek? Erős Gábor vagy Sasvári Viktor? Esetleg Sztojka Lajos?  Sajnos nem. Nem az ő akaratuk fog ismét fideszként megjelenni. Kiss-Rigó László, Hernádi Zsolt és dr. Völner Pál a Fidesz, ők majd eldöntik ki lehet esztergomi fideszes polgármesterjelölt, képviselőjelölt, stb.
Ez a három ember dönti el ki legyen a tősgyökeres Cserép János ellenfele.
Szabadságharcunk is valahol az önkormányzati választás ősszel, amelyben összefogva nem csak a szegedi, nyergesi és a MOL-os akaratot kell legyőznünk!  2019-ben nem csak polgármestert kell váltanunk.
Hajrá lokálpatrióta, független Esztergom!

Kovács Géza
       

1 megjegyzés: