2016. november 15., kedd

Fordítva ülünk a lovon


Fordítva ülünk a lovon.
MI Esztergomiak már csak ilyenek vagyunk. Hétfőn közmeghallgatást ígértek és kaptunk helyette valami színház félét, előre koreografált mellébeszélést.

A Szeretgom hírportál a 2011 évi CLXXXIX. törvényt a közmeghallgatás kötelező jellegét a következőképpen jelezte az esztergomiak felé :

„Ma elsírhatja baját,bánatát, vitázhat a képviselőkkel, és még ötleteivel is telebombázhatja a közmeghallgatást.”
Ez nem valósulhatott meg.
Helyette kaptunk egy nagy…f….t! Egy kiherélt közmeghallgatásnak nevezett semmit.
A demokrácia lábbal tiprását vitte végbe Romanek Etelka polgármester asszony és szavazógép testülete november 14-én. Mikrofont a képviselők közül az kapott, aki a szépről és jóról tudott beszélni. Igaz kapott olyan szót, akinek nehézséget jelent a beszéd is, de ő, a kormánypárt rejtett tartaléka. Kapunk cserébe kisgrofót  Adventkor a Széchenyi téren. A sikerpropaganda, több, mint 2 órán tartott. Addigra elfáradtak közszolgáink ( mert azok lennének-sic), de további időhúzást is mesterien vezényelték le. A lényeg az volt, hogy ne legyen vita, ne kerüljön felszínre a rossz, ami megkeseríti az esztergomiak életét. Erről le is mondtak polgáraink, hiszen a terem fele hazament.
 Meggyes is aljasul tett  eleget a törvényes éves kötelezettségének, de hagyta az embereket legalább kérdezni. Ez most nem történhetett meg. Amikor közmeghallgatás féle kezdett lenni, „véletlenül” elfogyott az idő. Az agyhalottak, a semmiről nem beszélők bármennyit beszélhettek, nekik nem volt időkontroll. A törvényességre felügyelő Sarkantyu Lajos Adrián, aljegyző, hogy is mondjam…mintha meghülyült volna. Általános idézettel válaszolni egy kérdésre, a valóságot nem érzékelni a teremben (12 perce  beszélőt hagyni, miközben a 4 perce kérdezőre rászól), ezek, mind azt bizonyítják, hogy a jegyzőség, aljegyzőség, ma Esztergomban csak szimbólum, hiszen nem független a törvényesség őre! Mintha ő lenne a 12. fideszes, ja bocsánat, Romanek Etelka nem az. Ő „független”. Az a baj, hogy szerintem: tőlünk…
Visszatérve a komédiára, mert ez nem közmeghallgatás volt, Esztergom főépítésze Philipp Frigyes úr fején találta a szöget, mikor azt mondta arrogánsan, a közönség felé fordulva, hogy fordítva ülünk a lovon.
Igaza volt, de ezt a munkáltatójának és megbízóinak kellett volna mondani…úgy a színpad fele, vagy esetleg Budapestre üzenni. Ne legyünk naivak. A főépítészt sem a szél fújta Esztergomba és nem is a szakmaiság, hanem a párt megbízhatóság.  Az esztergomi közönség részéről Gál Sándor frappáns választ adott a pökhendiségre, ki az, aki fordítva ül a lovon.
Bizony, azok vannak eltévedve, akik nem hallják a százakat, ezreket és a demokratikus vitától is rettegnek. Azokkal van baj, akik az „intermodális csodát” ( Bánhidy László alpolgármester kijelentése) megszavazták, most meg elhallgatnák. Tudják, hogy ez nem sikertörténet, hanem botrány a köbön, de mindenáron kell az EU pénz, hiszen hamarosan jön a parlamenti választás.
Fordítva ülünk a lovon.
A szatmári irgalmas nővérek duhajkodó fiatalok miatt miért érdemlik meg a nyílászárók cseréjét, míg a Schweidel, Budai lakótelepen élők –ne szépítsük -egyszerűen le vannak szarva.  (Pedig ezt írásban is ígérték az intermodális „csoda” kárvallottjainak!)
Kapunk egy művelődési ház félét „kárpótlásul ( MÁV laktanya), de jó, „köszönjük”. Szerencsés Gergely dr. elfelejtette  a tényeket elmondani, ami a következő: nekünk, esztergomi civileknek köszönhető az a 51 millió Ft, amit kaptunk a Magvető szoborért. Ezt az összeget itt szeretnék elkölteni, amit ismétlem... mi harcoltunk ki.
(A fordítva lovon ülök frakciója, ingyen adta volna…)
A tények: személyem és körülöttem álló emberek gyűjtöttek 2000 aláírást a Magvető szobor védelmében, mi hívtuk fel a figyelmet, hogy Bády István polgármester is fizetett a fővárosnak 1948-ban a csonka szobor részletért. Így lett ügy és legalább pénz.
Fordítva ülünk a lovon.
...
Ideje lenne megfordulni.

Kovács Géza
2016. november 15.


    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése