2014. szeptember 16., kedd

Száradjon le a kezem, ha az esztergomi Fideszre szavazok!



 Esztergom.

Az esőisten végre nem siratja városunkat. Az ékszerbolt mellől a Fidesz visszaállhat a piac elejére, a fizetett kampánystáb újra gyűjtheti a „támogatói aláírásait”. Igaz nem tudjuk a Fidesz 1-nek, a 2-nek vagy a 3-nak, de gyűjtik! Nem értem miért kell személyi szám, anyja neve és a telefonszám (!) a választóktól, de biztos ez így a törvényes, legalábbis a Helyi Választási Bizottság szerint.

Gondolkodó fejemmel viszont összerakom, hogy a Fidesz 2, akik pár hónapja még a Fidesz 1 volt, valószínűleg nem adták át a városi Kubatov listát Romanekéknek. Ezért frissíteni kell az adatbázist, meg lehet, hogy október 12-én vasárnap, mivel nincs kampánycsend, talán telefonálgatni akarnak a szavazókörökből!?

Nem tudni, de a gyanú kőkeményen rajtuk! Össze is kenték magukat  rendesen, ezt már nem mossa le magáról a tőlünk esztergomiaktól „független” Romanek.

Apropó Romanek. Mindenki tudja, hogy lett a legnépszerűtlenebb jelölt, az első ember? Kiss-Rigó a püspök elintézte, ment a debreceni közvélemény-kutatás a szemétbe, György Róbertet lenyomták, mint a bélyeget, erre ráment a jól kitalált Szövetség Esztergomért. A pártharcban odaveszett Heer Ádám, Horváth Gábor, Homor Lajos, Koditek Pál és folytathatnám a sort, de győzött a felcsúti VIP páholyi lobbi.  Miközben felfüggesztették az esztergomi Fidesz alapszervezetet, a püspök által hátulról támogatott Romanek, lecserélte a Fidesz tagság által megszavazott jelölteket. Mindenhová saját embereit próbálta berakni, de múlt héten az önállósodni próbáló nő orrára csapták a Strigonium ajtaját. Lett is belőle sírógörcs, mikor közölték vele, hogy bábként, tudja már, hogy hányas kabát a mérete!

Esztergom fölött időközben a felhő mögül végérvényesen kibukkant a nap. Várom a buszomat a Bástya előtt, közben megszólít egy Esztergom-kertvárosi hölgy, kíváncsi a véleményemre,  mi lesz a választás kimenetele?

Kezébe nyomnék egy Tétényi Éva fórumára való meghívót, de azt mondja, ide biztos nem megy el. Kérdésemre elmondja, hogy Tétényi MSZP-s, azért nem foglalkozik vele. Mikor elmondom válaszomban, hogy az MSZP egyenlő Gál Tamással, aki olyan "bombacsapatot" hozott létre, hogy alig vannak, elgondolkodik.

A beszélgető partnerem Fidesz szavazó, de sem a Fideszes Sztojkára, sem a „független” Pócsföldire nem szavaz, mert benne csalódott. Közben hallgatom, hogy miből él a Sztojka család, én meg hárítok azzal, hogy tessék ezt Romanek Etelkának mondani, mert ő jár hozzá családlátogatásra, engem Sztojka nagyon nem érdekel.

Közben előkerül Lajos bácsi is, minden vasárnap ott van a Szent István király plébániatemplomban. Csak egy kézfogásra van időnk, jön a 43-as (!) helyijárat. Az öreg a következőkkel búcsúzik:

„Géza, igaza volt. Száradjon le a kezem, ha még egyszer az esztergomi Fideszre szavazok!”


Gondolkodnom kell. Nem tudom miben volt igazam, miről beszéltünk? Majd holnap megkérdezem.

De jöhetne végre a buszom.



Kovács Géza

2014. szeptember 16.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése