2019. január 21., hétfő

Esztergomi g...k?

Olvasottságomat nem azzal szeretném növelni, hogy vulgárisan beleokádjak az esztergomi éterbe. Viszont fontosnak tartom, hogy megbeszéljük közösen, jó ez ami történik Magyarországon azon-belül is Esztergomban? 
Olyan szintre jutott a hideg polgárháború ami zajlik a hétköznapokon aminek látom a fejlődését és a szomorú végét. Az oda-vissza g..izés, otrombaság, alja beszólások oda fogják juttatni a már nem is annyira hideg polgárháborút, hogy mindenkinek melege lesz. A trágár anyázás, a k és b-betűs kötőszavakból azt érzékelem hamarosan nem a fórumokon, a világhálón fognak egymásnak esni az emberek. Az utca és a terek lesz a véres játszótér, mert nem hallgatjuk meg a másikat, nem gondolkodunk, egyszerűen mindenki azt gondolja ő neki van igaza és ebben hisz is. Véleményem szerint a NER rendszerével van a baj. Európai országunkból Balkánt varázsolt! Egyszerűen nincs együttműködés, párbeszéd, a kormány akármit mutat, megzavarodott. Hibát-hibára halmoz, megették magabiztosságukban saját propagandájukat, azt hiszik még mindig sokan, elsősorban a választott tisztségviselők és a szavazóik (!) bármit büntetlenül megtehetnek. A Fidesz politikusok azt hitték az EU-s támogatásokon kívül szó nélkül lenyúlhatnak bármit, akármit megtehetnek, a rendszerük végtelen időkig fog tartani. Bayer Zsolt fanatizálva erre ráerősített, elmondta mit gondol a nem Fideszre szavazókról, olyan árkokat ástak a múltjukat feledő fiúk, amelyet betemetni országosan már nem is lehet. A kérdés az, hogy megvárjuk a polgárháborút vagy országunknak, szűkebb hazánkban közösségünknek van-e annyi ereje, hogy azonnal közösen ároktemetésbe kezd.  
Ehhez önmérséklet szükséges mindkét oldalról, de meggyőződésem, hogy a kormánynak kell megértenie: a cinizmusukat a Bayer Zsolt félékkel együtt a háttérbe szorítaniuk nem gyengeség, hanem erény. Esély a túlélésre. Nekik, nekünk, mindenkinek. 
Az ország kétharmada nincs a Fidesszel,  hiszen a szavazóknak a fele sem választotta őket, 2019-ben eddig 300 ezer biztos szavazót elvesztettek, én úgy érzékelem a többség a kormány ellen. Akármit hazudnak a szinte 100%-ra kisajátított tv-csatornák, rádiók, újságok, nagyon rossz irányba tartunk, elég Andy Vajna halálát követő reakciókra gondolni. 
A g...s közállapotért az a felelős, aki a politikai és gazdasági hatalmat öröknek és magáénak gondolja. Nem akarok egypártrendszert, sem Esztergomban sem az országban. Amikor valaki olyan súllyal bír, ami most már nagyon sok-sok éve tény, az ellenőrizhetetlenné válik. Esztergomban az a szerencsénk, hogy nem a Meggyes féle testület van jelenleg, mert azok még Bayer Zsoltnál is mélyebb árkot ástak volna. A mostani fideszesek között városunkban van olyan, aki tudja: semmi nem örök. Akad olyan is, aki úgy gondolkodik, mint Lázár János. Vitathatónak tartja a túlóra törvényt és tudja, hogy fegyveres biztonsági szolgálatnak nem szabadott volna a képviselőkkel szemben erőszakot alkalmazni. Ezek a fiúk és hölgyek lesznek, akik letagadják majd, hogy ők valaha fideszesek lettek volna. Ők nem g...k és a lehetőség a kezükben még Esztergomban.
Tegyünk együtt azért, hogy a viták tényszerűek, tárgyilagosak legyenek és mindkét oldal vesse ki maga közül azokat, akik az árkokat mélyítik!
Ez nem csak Esztergom érdeke. 

Kovács Géza 
2019. Január 20.      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése