2017. szeptember 29., péntek

Ne fizessenek a gyerekek!

Hajdúhadházon 85.5 milliós uniós támogatásból épült sportpálya és játszótér, most meg 500 Ft-os belépőt szednének. Nem akarok ebbe belemenni, nem ismerem a hajdúsági történetet, de nem szabadna pénzt kérni a gyerekektől a játékért, a sportért. 
http://hvg.hu/itthon/20170928_Fizetos_a_szegeny_gyerekeknek_epult_jatszoter

Jobban érdekel Esztergom. SOKKAL! A székről leszédültem csütörtök este amikor a következőt olvastam a testületi ülés után:
"Tarifatáblázat a műfüves pályákra
Az elmúlt években négy, az MLSZ által támogatott, valamint egy, önerőből megvalósult műfüves futballpálya épült Esztergomban (Arany János-, József Attila-, Babits- és Dobó Katalin iskolák, Budai lakótelep). A pályák egyre népszerűbbek, szükségesség vált a használatuk feltételeinek rendezése. A testület döntése értelmében a bérleti díjat egységesen 4000 forint/órában határozták meg (kivéve a Babits pályát, melynek óránkénti bérleti díja 3000 forint), de lehetőség van kedvezményes, negyedéves bérlet váltására is."

(Szeptember 28. Városházi közlemény)

Azóta kiderült tévedés történt, kommunikációs hiba, péntekre így módosult a csütörtöki közlemény:

"Tarifatáblázat a műfüves pályákra
Az elmúlt években négy, az MLSZ által támogatott, valamint egy, önerőből megvalósult műfüves futballpálya épült Esztergomban (Arany János-, József Attila-, Babits- és Dobó Katalin iskolák, Budai lakótelep). A pályák egyre népszerűbbek, szükségesség vált a használatuk feltételeinek rendezése. A testület döntése értelmében a bérleti díjat a Dobó, Montágh, Arany, József iskolák esetében egységesen 4000 forint/órában határozták meg,
a Babits pálya óránkénti bérleti díja 3000 forint, de lehetőség van kedvezményes, negyedéves bérlet váltására is."
(Szeptember 29. Városházi közlemény)

Látható a szarvashiba, amiről tájékoztatott dr. Szerencsés Gergely képviselő úr, nem kell fizetni az új Budai műfüvesen! Viszont a javított közleménnyel sem értek egyet. Miért kell Esztergomban bárhol fizetni az elkötelezett gyerekeknek? Hajdúhadházán sem értem, de ESZTERGOM-ban meg főleg nem!?
A 40-es évek végére gondolok, a II. világháború alig ért végett. A grundokon fizetni kellett volna Puskáséknak, Cziboréknak, Kocsiséknak, lett volna ARANYCSAPAT?  Nem gazdag gyerekek jutottak el a vb-döntőig.
Ma meg?
Kirekesztés Hajdúhadházán és Esztergomban is. Szegények ne sportoljanak?
Nem értem. 
Valaki nem tud viselkedni a sportpályákon, játszótereken, azt ne engedjük be, de ne vegyük el a játszóteret, sportpályát, mert valakinek nincs pénze.
...
Ne fizessenek a gyerekek!

Kovács Géza
2017. Szeptember 29.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése